FBI valt hoofdkantoor Ducati North America binnen

Op 17 december 2020 is de FBI San Francisco het hoofdkantoor van Ducati North America in Mountain View, nabij San Francisco, binnengevallen. De FBI meldt dat zij een rechterlijke volmacht hadden om het hoofdkantoor binnen te vallen, maar dat ze over de precieze toedracht nog geen uitspraken kunnen doen vanwege het lopende onderzoek. Volgens het gezaghebbende Asphalt and Rubber is er niet enkel een inval gedaan in het hoofdkantoor. Zij weten te melden dat op de woonadressen van hooggeplaatste werknemers ook invallen geweest zijn.

Ducati's Marketing Directeur Phil Read Jr. geeft aan ook nog geen uitspraken te doen, maar dat Ducati volledige medewerking zal verlenen aan het onderzoek. Ondanks dat beide partijen zwijgen over de oorzaak van de inval, weten bronnen aan Nieuwsmotor te melden dat de toedracht gezocht moet worden in belastingaangelegenheden.

Volgens een Amerikaans forum, waar enkele vermeende Ducati North America werknemers reageren, is de FBI in grote getale binnengevallen. Op het moment van de inval waren er vanwege de Corona maatregelen maar twee medewerkers aanwezig, tijdens de inval is een derde medewerker binnen gekomen. . Op dat moment viel de FBI 30 man sterk met vuurwapens, wat in de USA normaal is, binnen. De FBI zocht naar 'papierwerk'. Eén van de vermeende Ducati medewerkers geeft aan dat de toedracht van de inval inderdaad gezocht moet worden in belastingontduiking of verduistering. Dezelfde persoon schrijft later op het forum ontslagen te zijn door Ducati nadat hij bovenstaande naar buiten heeft gebracht. 

Veel blijft echter nog onduidelijk, omdat noch de FBI noch Ducati inhoudelijk willen reageren op de zaak. De verwachting is dat het nog wel weken, zo niet maanden, gaat duren alvorens duidelijk is wat de oorzaak van de inval geweest is.

Foto: Ducati fabriek in Italië


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal