KTM test elektrische scooter

KTM is bezig met het testen van een prototype van een elektrische scooter. Op foto's gedeeld op LinkedIn is de scooter, waarvan de geruchten al langer rond gaan, voor het eerst rijdend te zien.
Uit de foto's is duidelijk op te maken dat het om een elektrische scooter gaat. Uiteraard ontbreekt de uitlaat die hoort bij een verbrandingsmotor. Verder is in de vloer het accupakket zichtbaar. Met aan de linkerkant bij het achterwiel de elektrische motor die het achterwiel aandrijft. In overeenstemming met eerdere concept modellen wordt de aandrijving nog steeds door een riem gedaan. Aan de voor en achterkant is de KTM scooter voorzien van een enkele remschijf. Boven op het stuur is het digitale dashboard bevestigd.

Het nieuws van een elektrische KTM scooter dateert alweer van 2013. Waarbij de verkoop zou moeten starten in 2015. In 2019 kwam Pierer met een modellen overzicht waarin ook ruimte was voor verschillende elektrische modellen, waaronder dus een scooter. Opvallende hierbij is wel dat Pierer de elektrische scooters daar onder Husqvarna liet vallen.  Een elektrisch model bij KTM is echter niet vreemd, daar KTM nauw samen werkte met Bajaj aan de ontwikkeling van diens elektrische scooter. De Chetak van Bajaj heeft een 4 Kw motor van Bosch. waarmee een maximaal bereik van 95 kilometer geclaimd wordt. Door het terugwinnen van energie door te remmen kan dit iets meer worden. Snelladen is echter niet beschikbaar, waardoor laden alsnog 5 uur duurt. Of de scooter van KTM dezelfde specificaties heeft is niet duidelijk. Serie productie in India staat in de planning voor 2022.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal