Nieuw: 2021 Ducati Diavel Lamborghini

Ducati heeft zojuist in de nieuwe Ducati Diavel Lamborghini onthuld. Zoals uit de naam duidelijk mag zijn, is het gelijknamige Italiaanse automerk van invloed geweest op het design van de nieuwe Ducati. Deze nieuwe variant van de Diavel heeft grofweg overeenkomsten met de Lamborghina Sian. Dit komt met name terug in de matgroene kleur, Verde Gea, van de kappen en het design en de gouden kleur, Oro Electrum, van de velgen.

Daarnaast zijn er verschillende onderdelen van de Diavel Lamborghini nieuw ontworpen. Zoals de luchtinlaat, zijkappen, voor- en achterspatbord, bellypan, zadelcover en de uitlaatdemper. Meest in het oog springende zijn echter de nieuwe velgen. Waarbij de velg van het achterwiel door de enkele swingarm extra opvalt. Daarnaast is er veelvuldig gebruik gemaakt van carbon onderdelen. Waaronder de strip over de tank, die ook het logo van Lamborghini weergeeft, en de uitlaatdemper. In het ontwerp van de uitlaat heeft Ducati geprobeerd om het bekende hexagon desing van de achterlichten van het automerk terug te laten komen. In de stiksels van het zadel komt daarnaast de vorm van de ledstrip van de koplampen van de Sian terug.
Het nummer 63 dat op de spoiler van de auto en de zijkap van de Ducati prijkt, is een verwijzing naar het jaar waarin Lamborghini is opgericht: 1963. Waar de Lamborghini Sian een oplage kent van 63 exemplaren zal de Ducati Diavel Lamborghini een oplage kennen van 630 stuks. Ieder voorzien van een typeplaatje met het unieke nummer op het frame.

Het Ducati Testastretta DVT 1262 blok is daarnaast nu ook Euro-5 gehomologeerd. In Euro-5 specificatie heeft het blok 162 Pk. Dit vermogen komt vrij bij 9.500 toeren per minuut. Terwijl het maximale koppel van 129 Nm vrij komt bij 7.500 toeren per minuut. De Diavel Lamborghini is daarnaast voorzien van Brembo schijven en Brembo M50 blokken. Aan de voorzijde hebben de dubbele schijven een diameter van 320 mm en aan de achterzijde is dit 265 mm. De vering is afkomstig van Öhlins en is aan zowel de voor- als achterzijde volledig instelbaar. Schakelen kan met behulp van de koppeling, maar Ducati heeft ook een quickshifter en blipper geïnstalleerd.
Het dashboard bestaat uit twee delen. Het onderste deel is een 3,5 inch TFT kleuren display, voorzien van het Ducati Multimedia System. Het bovenste gedeelte bevat de waarschuwingslampjes.
Qua veiligheidsopties komt de Diavel Lamborghini standaard met het 6-axes Bosch IMU system, Bosch bochten ABS en van Ducati traction control, wheelie control, launch control en cruise control.

Als optie biedt Ducati de mogelijkheid om een speciaal ontworpen jethelm aan te schaffen. Deze jethelm is enkel beschikbaar voor eigenaren van de Ducati Diavel Lamborghini. Prijzen nog niet bekend gemaakt.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal