Nieuw: 2021 Yamaha Tracer 7 GT

Yamaha heeft, naast de Tracer 9 en Tracer 9 GT, ook de Tracer 7 GT uitgebracht. De GT variant is voorzien van extra accessoires. Uiterlijke kenmerken hierbij zijn het kofferrek inclusief harde koffers met 20 liter inhoud. Daarnaast moet het bredere en hogere touring wendscherm betere bescherming tegen de wind bieden. Het scherm dat in hoogt verstelbaar is, is 9,2 centimer hoger en 7 centimeter breder dan het reguliere windscherm. Het comfortzadel moet verder bijdragen aan de toureigenschappen van de Tracer 7 GT. Het zadel is gemaakt van twee verschillende materialen en heeft een contrastkleur voor de stiksel. Om het comfort te verhogen is er gebruik gemaakt van verschillende schuimdichtheid per zone.

Yamaha claimt verder dat de Tracer 7 GT de lichste motorfiets in zijn klasse is, waardoor de beste vermogen-gewicht verhouding bereikt wordt. Verder zijn de voor- en achtervering volledig instelbaar. In tegenstelling tot de Tracer 9 GT en diens TFT-display, is de Tracer 7 GT voorzien van een volledig LCD display, waarbij de toerenteller en schakelindicator in kleur zijn.
Het motorblok komt overeen met dat van de Yamaha MT-07. Waarbij Yamaha een nieuw 690 cc motorblok heeft gemaakt om te voldoen aan de Euro-5 norm. In de Tracer levert het blok 73,5 PK bij 8.750 toeren per minuut. Het maximale koppel van 68 Nm komt vrij bij 6.500 toeren per minuut. Opmerkelijk; deze waardes liggen een fractie hoger dan van de MT-07.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal