2021 Kawasaki W800 wordt Meguro K3

In Japan heeft Kawasaki met een mysterieuze foto van een deels nieuw model voor de nodige speculaties gezorgd. Op de foto staat niet alleen een nieuw ogende versie van de huidge W800, maar opvallend is dat het woord 'Meguro' prominent in beeld is op de foto en dat de motorfiets een Meguro-logo op de tank heeft.  Daarmee verwijst Kawasaki naar Meguro Seisakusho, het oudste motormerk van Japan dat al in 1937 is opgericht en in de jaren '60 door Kawasaki werd overgenomen. Pas na die overname stapte Kawasaki in de fabricage van motorfietsen, waarna de naam Meguro langzaam naar de achtergrond verdween; Meguro was dus de basis voor Kawasaki als motormerk. Een van de laatste modellen waarin de naam Meguro nog een rol speelde was de Kawasaki 500 Meguro K2 uit 1965, en laat dat nou net de voorloper zijn van de huidige, klassiek ogende W800. Op de foto heeft de W800 niet alleen een Meguro logo en Japanse karakters die "K3" uitbeelden, maar ook een zwart chassis, waardoor de gelijkenis met de klassieke Meguro K2 overduidelijk gezocht wordt. 

Update 17 november: in Japan heeft Kawasaki officieel de Meguro K3 onthuld, als Special Edition van de W800. Alle foto's vindt u hier (link)

Recent werd gemeld dat de motorfietsdivisie van Kawasaki verzelfstandigd wordt, waardoor het motormerk kortere lijnen krijgt en dus sneller moet kunnen schakelen. Mogelijk is het een eerste stap voor het nieuwe bedrijf om de klassieke modellen (Z900RS, W800) los te koppelen van de moderne modellen, waarmee ze juist technische voortuitgang willen promoten. Andere optie is dat de Meguro een nieuwe modelnaam wordt. Sowieso is Kawasaki er betrokken bij haar historische modellen, er worden nu zelfs nog cilinderkoppen voor de klassieke Z1 en Z2 gefabriceerd. Feit is wel dat met het plaatsen van de foto niet zomaar even een leuk plaatje op sociale media is gezet. 

Update 24 november: Kawasaki Nederland laat weten dat de Meguro niet naar de Benelux komt. 

2021 Kawasaki W800 Meguro K3


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal