2021 Royal Enfield Meteor 350

Gisteren werd middels een livestream de nieuwe Royal Enfield Meteor 350 gepresenteerd. Al rijdend werd de 'compacte' cruiser in het groene landschap van Wales getoond.

De Meteor 350 is  nieuw ontworpen en ontwikkeld met een kleine link naar de Royal Enfield Thunderbird. Het ontwerp moet de klassieke lijnen van een cruiser benadrukken. Ook het motorblok, de zogenaamde 'J3', is speciaal ontworpen voor de 2021 Meteor 350. De luchtgekoelde 349cc één cilinder produceert 20,2 pk bij 6100tpm met een koppel van 27nm bij 4000tpm. Royal Enfield geeft aan dat er vooral is ontwikkeld op veel koppel in het lage gebied en een stabiel middengebied. Het dubbele wiegframe en ophanging zijn tevens vers van de tekentafel gekomen.

De Meteor heeft aan boord een gadget gekregen genaamd 'Tripper'. Naast de conventionele teller zit een navigatie tool welke te koppelen is met de Royal Enfield app, de app is voorzien van de kaartgegevens van Google Maps. Via de smartphone kan dan vooraf een bestemming of route worden ingediend en via bluetooth krijgt de Tripper zijn navigatie gegevens binnen. De Tripper geeft dan de afstanden tot afslagen en bochten weer.

Bij de Meteor 350 zien we ook het 'Make It Yours' concept van Royal Enfield weer terug, eerder werd deze in India toegepast op de 650 twin modellen. (Interceptor en Continental) Met dit concept zijn de mogelijkheden tot customizen en aanpassen met Royal Enfield accessoires zeer uitgebreid. De Meteor zal in drie versies beschikbaar zijn, de Fireball, de Stellar en de Supernova.

In India is de Meteor 350 vanaf nu beschikbaar, echter zijn er ook berichten dat de Meteor naar Europa en dus ook naar Nederland zal komen, wanneer dit zal zijn is nog even afwachten.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal