• Home
  • Motornieuws
  • 2021 Kawasaki Versys 1000 SE krijgt ook Showa skyhook vering

2021 Kawasaki Versys 1000 SE krijgt ook Showa skyhook vering

In Amerika heeft Kawasaki al de 2021-versie van de Kawasaki Versys 1000 SE laten zien, de meest luxe versie van de adventure motorfiets. Daarop was al door Showa ontwikkelde semi-actieve elektronische KECS-vering aanwezig, maar dit wordt nu uitgebreid met Showa's skyhook EERA (Electronically Equiped Ride Adjustment). Standaard heeft de SE ook LED Cornering lights, Dual-Direction Quickshifter, TFT Display met Smartphone connectiviteit en wordt het model in Nederland standaard als Tourer Edition -met koffers, handkappen en De Tankpad- geleverd. 

"De Skyhook-software zorgt voor een soepelere, comfortabelere rijervaring wanneer je alleen of met een passagier rijdt. Door de KECS-sensoren te gebruiken om 1000 keer per seconde de weg te 'lezen', kan Skyhook de veelzijdigheid en het comfort van de Versys 1000 verder verbeteren, waardoor rijders kilometer na kilometer kunnen rijden", aldus het Amerikaanse Kawasaki persbericht, wat ondersteund wordt met onderstaande afbeelding. 

Skyhook is feitelijk een bepaald type algoritme voor aansturing van de semi-actieve vering, waarbij het doel is om de motorfiets in een stabiele positie te houden, alsof hij aan een denkbeeldige haak uit de lucht ("skyhook") hangt in plaats van over de grond te rijden. Het systeem gebruikt hiervoor normaal gesproken versnellingssensoren om verticale bewegingen te meten, waarbij de demping van de vering razendsnel wordt aangepast om onregelmatigheden in het wegdek eruit te filteren en de motorrit zo soepel mogelijk te houden. Er wordt door Kawasaki niet gemeld hoe de nieuwe omschakeling van 'gewone' semi-actieve vering naar de skyhook-versie hardwarematig wordt ondersteund. 

Update: Kawasaki Motors Eruope presenteert dit model officeel - 2021 Kawasaki Versys S / SE 

Verder lijkt de Versys 1000 technisch niet gewijzigd te worden maar is er wel een nieuwe kleurstelling (foto), waarvan nog onbekend is of hij ook naar Europa zal komen. Die nieuwe kleurstelling wordt door Kawasaki USA ook aangekondigd voor een aantal andere 2021-modellen, zoals de Ninja ZX-6R, Ninja 650 , Ninja 400 en Z H2. Opvallende afwezige in die aankondiging is overigens wel de ZX-10R, wat twee dingen kan betekenen: dat deze een upate krijgt, al is het evengoed mogelijk dat de aankondiging van nieuwe kleuren iets langer duurt dan bij de eerder genoemde modellen... 

2021 Kawasaki Versys 1000 skyhook vering


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal