Nieuw: 2021 Honda CB350 H'ness

In de grootste motormarkt ter wereld heeft Honda vandaag haar nieuwste model onthuld in de vorm van de 2021 Honda CB350 H'ness, ook aangeduid als "highness". De lichte retro-naked motorfiets wordt in India gebouwd en moet in Azie een luxer tegenwicht gaan bieden aan de sterke positie van de Royal Enfield Classic 350 en de Benelli Imperiale 400. Het motorblok is een luchtgekoelde eencilindermotor van 348,36 cc. met een vermogen van 21 pk bij 5500 toeren en 30 Nm aan koppel bij 3000 tpm. Het opvallende van beide modellen is dat ze juist teruggrijpen naar eenvoudige, no-nonsense motoren, waar in de afgelopen jaren juist volop ingezet werd op kleinere versies van de modernste high-tech modellen. De nieuwe Honda H'ness CB 350 zal in eerste instantie verkrijgbaar zijn op de Indiase markt, in 6 kleurencombinaties en in 2 uitrustingsversies, DLX en DLX Pro. 

Toch zullen zowel de Honda Hness DLX als de DLX Pro-versie voorzien worden van de modernste techniek, maar dan wel verborgen onder het klassieke uiterlijk. Zo kan de CB 350 worden geleverd met buetooth connectiviteitsmogelijkheden, eventueel te bedienen met spraakopdrachten onder naam Honda Smartphone Voice Control system (HSVCS). Qua vering is de CB 350 uitgerust met een conventionele telescoopvork en twee schokdempers achter. Verder heeft de CB350 Traction Control (HSTC) en zelfs een slipperclutch koppeling voor de vijf versnellingen. 

Qua remmen is er een enkele schijfrem 310 mm aan de voorkant en een 240 mm schijf aan de achterkant, waarbij de motorfiets is uitgerust met ABS. De banden hebben de afmetingen 100/90-19 voor en 130/70-18 achter, terwijl de velgen zijn gegoten in plaats van de meer voor de hand liggende spaakwielen. De tank heeft een inhoud van 15 liter, terwijl het gewicht 181 kg bedraagt, verder is de nieuwe Honda voorzien van LED-verlichting. In India kost de nieuwe Honda Rs 1.9 lakh, omgerekend zo'n 2200 euro. Gezien de recente modelpolitiek  van Honda en de specificaties van de CB350, zou het niet onlogisch zijn als het model ook naar Europa komt. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal