• Home
  • Motornieuws
  • 2020 Aprilia Tuono V4X: Limited Edition met 221 pk en enorme wing

2020 Aprilia Tuono V4X: Limited Edition met 221 pk en enorme wing

Met de Tuono V4X zet Aprilia een exclusieve versie van de naked bike neer die, met 221 PK en 166 kilo, puur voor het circuit is gemaakt. Dit wordt deels bereikt door de montage van een volledig Akrapovic uitlaatsysteem en Sprint luchtfilter voor de 65-graden V4. Het opvallende uiterlijk integreert daarnaast aan de voorzijde de enorme "winglets" die het merk ook in de MotoGP gebruikt op haar RS-GP's. De kleurstelling met paarse accenten verwijst naar het AF1-model uit het einde van de jaren '80. 

Er is veel aangepast in het elektronische pakket van de Tuono, waarbij de verschillende strategieën en mappings op de raceafdeling zijn ontwikkeld. De mappings zijn allemaal op vol vermogen gezet, met motorrem, tractiecontrole en anti-wheelie-niveaus die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik op het circuit met onderteuning vanuit de GPS-sensor aan boord en regelbaar via het TFT-dashboard. Verder is de exclusieve special voorzien van Öhlins Smart EC 2.0 semi-actieve vering en gefreesde GP4-MS remklauwen die aangrijpen op stalen T-Drive-schijven via een 19x16 radiale rempomp, ook vervaardigd uit massief materiaal. 

De gelimiteerde oplage van 10 Aprilia Tuono V4 X-modellen kost in Italië 34.900 euro per stuk en is online te bestellen via de Aprilia-website. Kopers krijgen daarbij ook de gelegenheid om hun exemplaar zelf bij Aprilia Racing op te halen, met gelijktijdig een exclusief bezoek aan de Aprilia MotoGP race-afdeling in Noale. 

2020 Aprilia Tuono V4X actie


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal