• Home
  • Motornieuws
  • Duitse Minister van Transport wijst geluidsbeperkingen motorrijders af

Duitse Minister van Transport wijst geluidsbeperkingen motorrijders af

Op 15 mei 2020 stemde de Bondsraad om de geluidsemissie voor alle nieuwe motorfietsen te beperken tot maximaal 80 dB (A) en deelstaten de mogelijkheid geven wegen af te sluiten voor motorrijders. Deze resolutie werd doorgestuurd naar de federale regering. Federaal minister van Transport Scheuer wijst echter verdere de verboden en beperkingen af. Ook vanuit Beieren wordt de resolutie bekritiseerd. Motorrijders demonsteerden recent massaal tegen de nieuwe voorstellen. 

In een resolutie van 15 mei 2020 pleitte de Duitse Bundesrat ervoor om de toegestane geluidsemissie van alle nieuwe motorfietsen te beperken tot maximaal 80 dB (A). Daarnaast wil de Bondsraad zwaardere straffen voor het 'tunen' van motorfietsen, als de ombouw tot een significante toename van het geluid leidt. 

De resolutie van de Bondsraad werd doorgestuurd naar de Bondsregering. Deze beslist of en wanneer de suggestie (!) van de Bondsraad moet worden uitgevoerd. Federaal minister van Transport Andreas Scheuer van de CSU heeft hier een duidelijk standpunt over: hij verwerpt verdere verboden en beperkingen voor motorrijders.

"We hebben voldoende geldige regels. Tijdens de protesten toonden de motorrijders hun standpunt tegen aanscherping en verboden. Dat is ook mijn standpunt. Ik zal de resoluties van de Federale Raad, dat wil zeggen van de deelstaten, niet uitvoeren." 

De Beierse minister van Economische Zaken Hubert Aiwanger heeft zich ook uitgesproken dat motorrijders gewoon op zon- en feestdagen mogen blijven rijden. "Je hoeft niet alles te regelen en je moet ze alle vijf eerlijk laten zijn. Anders sluipt er een cultuur van verboden binnen, waar mensen alles verstoren, van de kraaiende haan tot het luiden van kerkklokken", aldus Aiwanger over het initiatief van de Federale Raad.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal