• Home
  • Motornieuws
  • Tourrit voor Vrije Wegen motorrijders verzet naar september

Tourrit voor Vrije Wegen motorrijders verzet naar september

Waar het eerst de bedoeling was dat afgelopen zaterdag de "Tourrit voor Vrije Wegen" zou plaatsvinden, werd deze door de organisatoren wegens de hitte verzet naar 20 september. Voor en na die tijd werd er al door verschillende landelijke media aandacht besteed aan de motorrit. Met de rit willen motorrijders actie voeren tegen beperkende maatregelen waardoor steeds meer wegen worden afgesloten voor motorfietsen. Die regels worden als discriminerend ervaren, omdat het overgrote deel van de motorrijders zich keurig aan alle regels houdt en de meeste motoren gewoon voldoen aan alle technische eisen, maar toch op een aantal dijken en wegen geweigerd worden. 

"Doordat de overheid faalt in handhaven en het makkelijker vindt om wegen af te sluiten, benadelen ze een hele grote groep motorrijders die zich wel aan de regels houdt." - organisatie Tourrit voor Vrije Wegen

Het leek erop dat afgelopen zaterdag enkele honderden motorrijders zich zouden verzamelen bij een tankstation langs de A12, maar toen de weerberichten temperaturen meldden boven de 35 graden, maakte de organisatie zich zorgen over de veiligheid van de deelnemers. Hierop werd besloten het Facebook-event te verplaatsen naar 20 september 2020. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal