• Home
  • Motornieuws
  • Ride To Work Day maandag 15 juni: organisatie verwacht grootste deelname ooit

Ride To Work Day maandag 15 juni: organisatie verwacht grootste deelname ooit

Op maandag 15 juni a.s. wordt alweer voor de 29ste keer de jaarlijkse ‘Ride To Work Day’ gehouden ter promotie van de motor en scooter als vervoermiddel. Dit uit de Verenigde Staten overgewaaide initiatief wordt door steeds meer landen over de gehele wereld overgenomen, waarbij jaarlijks meer dan een miljoen motorijders gehoor geven aan de oproep om op deze speciale dag met de motor naar het werk te gaan om zodoende de voordelen daarvan aan te tonen. Volgens de organisatoren van de non-profitorganisatie die dit jaarlijkse evenement organiseert, wordt deze 2020-editie de grootste ooit.

Het doel van de initiatiefnemers is om erkenning van het grote publiek te krijgen voor de vele voordelen die het vervoer met een gemotoriseerde tweewieler biedt. Volgens de organisatie verbruiken motorfietsen en scooters minder grondstoffen per km dan de auto en nemen minder ruimte in op parkeerplaatsen en op wegen. Voor honderdduizenden forensen zijn motorfietsen en scooters dan ook een economische, efficiënte en maatschappelijk verantwoorde vorm van mobiliteit die energie bespaart, de files vermindert en een breed scala aan andere publieke voordelen oplevert. En wat te denken van de 1,5 meter afstand-regel in deze corona-tijd dat de motorfiets tot hét alternatief verheft voor de wat langere reisafstand in het woon-werk verkeer.
Deze dag gaat echter niet alleen over het bevorderen van bredere acceptatie voor motorrijden als vervoersmiddel zo geeft de organisatie aan. Het gaat ook over het vergroten van het begrip en de tolerantie voor degenen die voor deze vorm van mobiliteit kiezen en over het bieden van ondersteuning en aanmoediging.
Net als de afgelopen jaren roept de organisatie ook dit jaar vooral stadsbestuurders op om dit evenement te ondersteunen door het beschikbaar stellen van gratis motor- en scooter parkeerplaatsen op gemeentelijk grond en betaalde parkeerplaatsen.

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal