Recall Triumph en Ducati om Brembo remblokken

In Canada is er een officiële recall voor Triumph en Ducati motoren. Bijzonder aan deze recall is, dat bij beide merken hetzelfde onderdeel onderwerp is van de recall. Het probleem dat kan ontstaan is namelijk dat de remblokken los kunnen komen. De modellen die onderdeel zijn van de recall, hebben standaard een remsysteem van de Italiaanse firma Brembo gemonteerd.

Doordat het remblok los kan komen, is er een verhoogt risico op een langere remweg. Hierdoor is er een groot risico op een eventuele valpartij door een botsing. Voor beide merken geldt dat de motoren terug moeten naar de dealer die de remblokken zal vervangen.

De volgende modellen worden terug geroepen door Triumph: Speed Triple (bouwjaar 2019-2020), Street Triple (bouwjaar 2018-2020) en de Tiger (bouwjaar 2018-2020). Voor Ducati gaat het echter maar om één model, namelijk de zeer exclusieve Ducati 1299 Superleggera (bouwjaar 2017).

Brembo

Het is niet duidelijk welke serie remblokken van Brembo precies te kampen hebben met dit probleem, of dat het gaat om meerdere series. Voor alle duidelijkheid; in Nederland is er nog geen recall op één van bovenstaande modellen met betrekking tot dit probleem. Het is trouwens niet de eerste keer dat Brembo een recall heeft moeten uitvoeren omdat er problemen waren met de remblokken. In 2018 is er namelijk ook een recall geweest vanuit Brembo, toen betrof het echter de blokken van de achterrem. Ook toen was Ducati betrokken bij de recall.

Update 8 mei 2020: ook een aantal Aprilia modellen zijn betrokken bij deze recall; in de USA worden de Tuono 1100 RR & RF, RSV4 1000 RF & RSV4 1000RR nu ook terug geroepen naar de dealers. 

De desbetreffende remblokken op de afbeelding hoeven niet het betrokken model te zijn.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal