• Home
  • Motornieuws
  • Piaggio: Aprilia en Moto Guzzi weer open na akkoord vakbonden

Piaggio: Aprilia en Moto Guzzi weer open na akkoord vakbonden

Tegelijk met het heropenen van de fabrieken van Piaggio, Gilera, Vespa, Aprilia en Moto Guzzi op 16 maart 2020, riep de vakbond RSU Fiom op tot een staking. De inzet was uitstel van opening en een hervatting van de productie met minder personeel. 

Vandaag heeft de Piaggio Group na een lange sluiting een principeakkoord bereikt met de vakbonden in de Italiaanse fabrieken van Aprilia en Moto Guzzi. Het akkoord bevat te implementeren richtlijnen en maatregelen die de gezondheid van de werknemers maximaal moeten beschermen en waardoor de fabrieken, die tot vandaag waren gesloten, weer open kunnen. De maatregelen zijn in een eerder vandaag uitgegeven persbericht als volgt door de Piaggio Group verwoord:

  • In het bijzonder zijn op alle werkplekken belangrijke ontsmettings- en reinigingsactiviteiten georganiseerd, deze moeten worden uitgevoerd zowel voordat het werk wordt hervat als wanneer de werkzaamheden zijn begonnen.
  • Alle fabrieks- en kantoormedewerkers ontvangen regelmatig een speciale uitrusting met persoonlijke beschermingsmiddelen (inclusief maskers, handschoenen en, indien nodig, een veiligheidsbril en desinfecterende gel dispensers).
  • Piaggio garandeert de volledige verspreiding aan alle werknemers van een informatiepakket dat de regels en maatregelen illustreert die op het bedrijfsterrein moeten worden toegepast, inclusief afstand in de kantines, procedures voor het leiden van vergaderingen, gedragsrichtlijnen voor bezoekers en leveranciers en informatie van medische professionals over het management van mogelijke Covid-19-symptomen en preventieve maatregelen die in noodgevallen moeten worden genomen.
  • In de fabrieken wordt de meting van de lichaamstemperatuur van de werknemers voortgezet, wordt een procedure uitbesteed aan gespecialiseerde bedrijven en wordt het gebruik van thermische scanners geleidelijk ingevoerd.
  • Er zal werk worden georganiseerd om rekening te houden met zowel gezondheids- als productievereisten. Er zullen speciale oplossingen worden geïntroduceerd om een ​​sociale afstand van ten minste 1 meter te garanderen tijdens werkuren, bij in- en uitgangen van fabrieken, in de kantine en in gemeenschappelijke ruimtes.
  • In lijn met technische en organisatorische behoeften, is “slim werken” voor specifieke activiteiten en voor individuen met bepaalde ziektebeelden (op basis van een medische beoordeling) toegestaan.
  • Naleving van de regels uit het principeakkoord zal ook worden gevraagd aan leveranciers en medewerkers van externe bedrijven, garantstelling middels zelfcertificering is vereist.

Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal