Harley-Davidson kort op salarissen vanwege Corona

Nadat Harley-Davidson op 19 maart de fabrieken in de USA heeft gesloten, neemt het bedrijf nu verdere maatregelen. Deze maatregelen zijn met name gericht op de impact die het Corona-virus heeft op het bedrijf. Tijdelijk CEO Jochen Zeitz zegt hier het volgende over: "De effecten van het Covid-19 virus op de economieën over de hele wereld zijn snel en ongekend. Het is essentieel voor ons om snel te reageren, het bedrijf aan te passen en te positioneren om uitdagingen op korte termijn het hoofd te bieden, terwijl we ons voorbereiden om Harley-Davidson weer de energie te geven voor herstel en de toekomst".

De maatregelen die genomen zijn, hebben vooral betrekking op het terugdringen van de kosten. Zo zijn alle niet essentiële uitgaven zoveel mogelijk opgeschort en is er een stop gezet op het aannemen van nieuw personeel. Het huidige personeel heeft er echter ook het nodige onder te lijden. De CEO en de raad van bestuur zien bijvoorbeeld volledig af van salaris en overige vergoedingen. Het salaris van direct leidinggevenden wordt met 30% gekort, terwijl het salaris van het overige personeel met 10% tot 20% gekort gaat worden. Als laatste zijn alle loonsverhoging voor 2020 van de baan. De zorgverzekering van het personeel zal echter wel gewoon door blijven lopen.
De inhouding van het salaris zal ten minste duren tot 28 april. Aan het einde van het tweede kwartaal zal Harley-Davidson de financiële resultaten van 2020 tot dusver bekend maken en eveneens de inhouding van het salaris opnieuw tegen het licht houden. Zeitz geeft aan dat hij begrijpt dat bovengenoemde maatregelen een flinke impact hebben op het personeel. Hij bedankt hen ook voor de voor de steun die ze aan elkaar hebben geboden in deze moeilijke periode.

Opvallend aan dit bericht van Harley-Davidson is dat er ook aangegeven wordt dat het bedrijf eenzelfde soort maatregelen zal nemen buiten de USA, op basis van de voorschriften en regelgeving die gelden voor elk van de bedrijfslocaties in andere landen. Op basis hiervan heeft Nieuwsmotor.nl contact gezocht met Harley-Davidson Nederland. Een woordvoerder van Harley-Davidson geeft echter aan vooralsnog niets te kunnen zeggen over eventuele maatregelen.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal