• Home
  • Motornieuws
  • Groot aantal wegen met Pasen afgesloten voor motorrijders (en ander verkeer)

Groot aantal wegen met Pasen afgesloten voor motorrijders (en ander verkeer)

Na het rumoer rondom motorrijders en andere weggebruikers in het afgelopen weekend, worden er komend Paasweekend een flink aantal wegen afgesloten voor alle verkeer in het algemeen. Er is echter géén sprake van aparte afsluitingen voor motorrijders, wat ook logisch is gezien het feit dat de afsluitingen gaan over het bedwingen van het coronavirus, zonder een link naar andere overlast die ondervonden zou kunnen zijn

Hieronder een overzicht van de op dit moment bekende afsluitingen, al is het moeilijk om één overzicht te krijgen vanuit alle 25 Veiligheidsregio's. Deze pagina zal steeds bijgewerkt worden met de meest actuele informatie. 

Gelderland:

Gemeente Nijmegen: Waalkade
Gemeente Berg en Dal: Erlecomsedam, Ooijse Bandijk, Duffeltdijk en Rijndijk
Gemeente Culemborg: Goilberdingendijk, Beusichemsedijk
Gemeente Heumen: Sluisweg, Maasdijk, Maasbandijk
Gemeente Maasdriel: Harenseweg, Maasdijk, Hoenzadrielsedijk, Kloosterdijk, Heggeldijk
Gemeente Neder-Betuwe: Waalbandijk (van Echteld tot Herveld)
Gemeente West Betuwe: Appeldijk tussen de Koornwaard en de oude kern (Heukelum), Lingedijk tussen Achterweg en Nieuwesteeg (Acquoy), Lingedijk tussen Middenstraat en Dorpsstraat (Rhenoy), Dorpsdijk tussen Raadsteeg en Veerweg (Rumpt), Mariënwaerdt Notendijk (Beesd)
Gemeente Zaltbommel: Waaldijk, Waalbandijk, Maasdijk, Veerdam
Voor alle wegen in Gelderland geldt: afsluitingen gelden voor alle verkeer. 

Noord Holland

De Zuiderdijk vanaf Hoorn tot de Broekerhaven, over de gehele lengte van het grondgebied van de gemeente Drechterland.

Zuid Holland/Hollands Midden (Bollenstreek)

Rondom de Bollenstreek is er zorg om de te verwachten drukte. De veiligheidsregio waartoe de Bollenstreek behoort, heeft overwogen alle snelwegafritten richting Bollenstreek te sluiten, maar daar is vanaf gezien. De burgemeesters hebben wel "beperkende maatregelen" voor al het verkeer aangekondigd, waarbij ze zeggen de hele streek binnen een uur op slot te kunnen gooien, indien dit nodig zou worden. De Leidsevaartweg tussen De Zilk en Lisse (Halfweg) wordt afgesloten voor campers. Mocht het toch te druk worden dan gaat de weg verder dicht. Alles bij elkaar lijkt vooral de Bollenstreek een plaats om te mijden. 

Twente

Tijdens het paasweekend zal de toeristenweg die dwars door het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug loopt, oftewel de Holterbergweg en Nijverdalsebergweg, van vrijdag 10 april t/m maandag 13 april dagelijks tussen 12:00 uur en 17:00 uur afgesloten zijn voor al het gemotoriseerde verkeer. 

Zeeland

De Boulevards van Vlissingen en de Parking Perkpolder worden voor gemotoriseerd verkeer afgesloten

Limburg:

Heuvelland, het gebied tussen de auto(snel)wegen A2 (ter hoogte van Meerssen), A79, A76 (ter hoogte van Voerendaal/Heerlen) en Eijsden ter voorkoming van dagtoerisme. De afsluiting is van donderdag 9 april tot en met maandag 13 april dagelijks van 09.00 uur tot 18.00 uur. Op basis van de evaluatie van het Paasweekend wordt bepaald of verlenging noodzakelijk is. Zie de afbeelding voor het complete gebied. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal