Android Auto komt naar Harley-Davidson modellen

Harley-Davidson is de samenwerking aangegaan met Google. Hierdoor zal Android Auto ondersteunt worden op alle motorfietsen met het Boom Box GTS infotainment systeem. Harley-Davidson geeft aan dat de update van dit systeem zal verschijnen in de zomer van dit jaar. Voor alle Harley-Davidson modellen na 2014 met minimaal het Boom Box 6.5GT infotainment systeem zal de update beschikbaar worden. Vanaf 2021 wordt Android Auto standaard ondersteund door Boom Box GTS.

Harley-Davidson heeft al een eigen app. Via deze app is het mogelijk om zelf routes uit te maken en te navigeren. Daarnaast worden de ritten die je hebt gereden door app opgeslagen, die dan vervolgens vast te leggen zijn als route. De Harley-Davidson app is op dit moment ook al te koppelen met het Boom Box systeem.
Door de toevoeging van Android Auto, komen er echter extra functies beschikbaar. Uiteraard is navigeren via Google Maps dan mogelijk. Dit is echter niet het enige voordeel van Android Auto. Het afspelen van bijvoorbeeld Spotify is ook mogelijk na de update. Ook binnenkomende telefoontjes en berichten worden op het scherm getoond. Grootste voordeel is echter de spraakbediening die door Google wordt ondersteund. Bediening via het scherm voor de meest belangrijke functies is hierdoor niet meer noodzakelijk, wat de veiligheid alleen maar ten goede komt.

Nadelen zijn er echter ook. Android Auto kopieert als het ware het telefoonscherm naar het scherm van de Boom Box. Deze kopie vertoont een vereenvoudige weergave van geopende apps. Dit is echter volgens Harley-Davidson niet mogelijk via bluetooth, waardoor er altijd een USB kabel tussen de telefoon en het systeem aanwezig zal moeten zijn.
Op dit moment is Android Auto daarnaast niet officieel in Nederland beschikbaar, maar wel via een omweg te downloaden op Android telefoons. Auto fabrikanten spelen hier handig op in door Android Auto ook in Nederland aan te bieden. Hierdoor is de verwachting dat Android Auto ook voor Harley-Davidson in Nederland beschikbaar wordt.

Android Auto Harley Davidson


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal