Nieuw: Zero SR/S elektrische motorfiets

Vorige maand werd middels een teaser video al duidelijk dat Zero motorcycles werkt aan een nieuwe motorfiets met de naam Zero SR/S. Deze nieuwe elektrische motorfiets zou officieel pas 24 februari volledig onthuld worden. Er is echter een video gelekt, waarin de SR/S volledig te zien is. Het is duidelijk te zien dat het hier om een sport/toer motorfiets gaat, waarbij een volledige kuip aanwezig is. Met de nieuwe SR/S zet Zero Motorcycles daarnaast in op comfort. Zo is het stuur redelijk hoog geplaatst en de voetsteunen juist laag. Zelfs aan de passagiers is gedacht, die een breder zadel krijgen ten opzichte van de SR/F. Als laatste is ook de vering volledig afgestemd op comfort. Zero claimt dan ook de meest comfortabele sportmotorfiets voor op de weg gemaakt te hebben.

De elektrische motor komt, zoals we eerder al dachten, overeen met de huidige SR/F. De ZF75-10 motor levert 190 Nm aan koppel en heeft een vermogen van 110 Pk. Hiermee is het mogelijk om in 3,5 seconde naar de 100 km/u te accelereren en is een topsnelheid te bereiken van 200 km/u. De 14,4 lithium-ionaccu moet zorgen voor een actieradius van 320 kilometer, dit is echter wel in de stad. Bij snelheden rond de 100 kilometer per uur zakt dit naar 160 kilometer. Volledig weggekropen achter de ruit zou dit echter 13% hoger moeten zijn volgens Zero.
Evenals bij de SR/F komen alle veiligheidssystemen zoals ABS en tractiecontrole van Bosch. Daarnaast moet het mogelijk zijn om verschillede rijmodi in te stellen, zoals zichtbaar in de video. Op het TFT-kleuren display is te zien welke rijmodus geselecteerd is, evenals buitentemperatuur en actieradius. De video toont in het TFT-display ook een 'costum' modus, wat er op wijst dat de rijmodi naar wens aan te passen zijn. Als laatste komt er ook een app, waarmee alle informatie over de motor zichtbaar is, maar ook de rijmodi instelbaar zijn.
Prijzen zijn nog niet bekend.

Ondertussen is er een officieel persbericht binnen: Alles over de nieuwe Zero SR/S elektrische motorfiets

Zero SRS 1200x800


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal