Energica boekt omzet van €1,4 miljoen bij start 2020

In de eerste maand van 2020 heeft Energica al een omzet gehaald van 1,4 miljoen euro. Over geheel 2019 werd er in totaal een omzet geboekt van 3,25 miljoen. Waardoor de cijfers zeer indrukwekkend en opvallend zijn. Dit betekent dat er dat er in de start van het nieuwe jaar al meer dan 40% van de omzet van vorig jaar geboekt is. De Italiaanse fabrikant van elektrische motorfietsen heeft dit weten te bereiken door pre-orders mogelijk te maken. Voor het eerst sinds de opstart van het bedrijf is het namelijk mogelijk om voor de 2020 modellen een pre-order te maken.

Naast bovenstaande feit zet Energica ook stappen met het accupakket, waardoor een elektrische motorfiets een stuk aantrekkelijker wordt. Verder is het één van de weinige fabrikanten die echt een elektrische motorfiets met een hoog vermogen op de markt zet, zoals de Energica Eva Ribelle.
Verder heeft Energica zich de afgelopen gericht op verdere uitbreiding in de Amerikaanse markt. Zoals duidelijk mag zijn, hebben bovenstaande zaken goed uitgepakt voor de Italiaanse fabrikant.

Voor 2020 denkt het bedrijf ook na over een eventuele samenwerking met andere bedrijven om zich te kunnen richten op de productie van lichtere elektrische motorfietsen. Hierbij moet er gedacht worden aan motoren die een vermogen van rond de 40 Pk of minder leveren.
Door de verkopen die hoger uitvallen dan verwacht en het richten op lichtere motoren, richt Energica zich aankomende periode vooral op het vergroten van de productie capaciteit.

Energica Rivelle 1200x800

Foto: Testmotor.nl


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal