• Home
  • Motornieuws
  • 2020 Pirelli Diablo Superbike, Supercorsa en Phantom Sport RS motorbanden

2020 Pirelli Diablo Superbike, Supercorsa en Phantom Sport RS motorbanden

Pirelli heeft voor 2020 drie banden soorten in een nieuw jasje gestoken. Het gaat hierbij om de Diablo Superbike, Diablo Corsa en de Phantom Sport. Hierbij zijn er niet enkel wat nieuwe maatvoeringen doorgevoerd, maar is er ook daadwerkelijk wat veranderd in de samenstelling van het rubber zelf. Al deze banden zijn bedoeld voor de sportieve rijder, waarbij de Diablo Superbike enkel en alleen te gebruiken is op het circuit.

Diablo Superbike
Deze band is enkel te gebruiken op het circuit, zoals hierboven benoemd. De band zal beschikbaar komen in de maten 125/70  en 200/65 geschikt voor een 17 inch wiel. Volgens Pirelli is de band speciaal ontwikkeld voor de Superbike raceklasse. Voor de Supersport 600 klasse heeft het Italiaanse merk daarnaast een 190/60 band ontwikkeld, ook in 17 inch. Speciaal voor de Supersport 300 klasse is er een 110/70 en 140/70 band gemaakt in 17 inch.
Verder komt de Diablo Superbike beschikbaar in twee samenstellingen, namelijk de SCX en de SC3. Hierbij is de SCX de extra zachte variant. Volgens Pirelli valt deze band tussen een extreem zachte kwalificatie band en een zachte race band in. Hierdoor zou de band uitermate geschikt moeten zijn voor trainings sessies, maar ook de kwalifactie sessies en de race zelf.
De SC3 samenstelling kenmerkt zich volgens Pirelli met name door zijn veelzijdigheid. De band is geschikt voor circuits die bestaan uit verschillende soorte asfalt, maar is vooral geschikt voor het rijden van langere races of meerdere sessies achter elkaar. Hierbij staat vooral de slijtvastheid van de band centraal. De SC3 samenstelling van de Diablo Superbike is volgens Pirelli dan ook uitermate goed te gebruiken voor bijvoorbeeld trackdays, ook omdat de band geen bandenwarmers nodig zou hebben.

diablo superbike scx 1200x800

Diablo Supercorsa
Deze band is gericht op de sportieve rijder, maar nog wel geschikt om op de openbare weg gebruikt te worden. Heel veel informatie geeft Pirelli niet over de 2020 variant van de Diablo Supercorsa, enkel dat deze leverbaar zal worden in verschillende maten en daarnaast voorzien zal zijn van de techniek die ook gebruikt wordt in de SC3 samenstelling van de Diablo Superbike.

diablo supercorsa sc set isometric

Phantom Sport RS
Ook deze band is geschikt voor de openbare weg. Door de maat van 18 inch mag wel duidelijk zijn dat de Phantom Sport RS bedoeld is voor de rijder van klassieke motorfietsen. Daarnaast zou de band ook te gebruiken zijn voor classic sprint en lange afstands races. Geholpen door het klassieke ontwerp van het loopvlak hoopt Pirelli hiermee de klassieke rijder naar zich toe te trekken. De korte opwarmtijd en het goed functioneren van de band over een grote variatie van buiten temperaturen moeten hier verder aan bijdragen. De Phantom Sport heeft, evenals de Diablo Supercorsa, geen bandenwarmers nodig. Als laatste is de band volgens Pirelli ook te gebruiken tijdens regenachtige omstandigheden. De Phantom Sport RS is leverbaar in de volgende maten alle in 18 inch: 110/80, 130/70 en 150/70 achter. Tegenover M/C 85V TL, M/C 63V TL en M/C 70V TL achter.

pirelli phantom sportscomp rs 1200x800


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal