Nieuw: HJC F70 motorhelm

HJC heeft een nieuwe helm gericht op sport-toer rijder gepresenteerd, de HJC F70. De integraal helm is volledig vervaardigd uit koolstofvezel en weegt ongeveer 1.400 gram. Op de buitenschaal zijn enkele ventilatie openingen aangebracht volgens HJC's ACS (Advanced Channeling Ventilation system) techniek. Dit houdt in dat de luchtstroom van voor naar achter door de gehele helm stoomt wanneer de ventilatie geopend is, waardoor hete lucht en vocht afgevoerd worden. Het vizier van de HJC is behandeld tegen condensvorming en krassen. Om ongewenste condens nog verder te weren is er de mogelijkheid tot het plaatsen van een Pinlock door de Pinlock voorbereiding. Het vizier kent echter geen vergrendeling bij volledige sluiting. De F70 heeft een geïntegreerd zonnevizier dat extra breed gemaakt is om zo over het gehele gezichtveld voldoende bescherming van de zon te bieden.
De binnenzijde van de helm heeft een uitsparing voor de brildragers en de wangkussens en overige binnenvoering is volledig te verwijderen. Wangkussens zijn ook uitwisselbaar binnen alle maatvoeringen die aangeboden worden voor de F70. De stof zelf is antibacterieel, vochtafstotend en sneldrogend door middel van HJC's 'MultiCool Interior'. De kinband wordt gesloten door een dubbel-D ringsluiting.

Er zijn van de HJC F70 twee buitenschalen beschikbaar, een medium en een large. De medium is voor de helmmaten XS tot en met M en de Large voor de maten L tot en met XXL. Voor alle maten zijn er dezelfde zes ontwerpen leverbaar; Mago, Samos, Feron, Metal, Semi Flat Stone Grey en Semi Flat. Voor ieder ontwerp zijn er daarnaast verschillende kleurstellingen. Prijzen beginnen bij €299,90 en lopen op tot €349,90 afhankelijk van ontwerp.

HJC F70

De HJC F70 heeft daarnaast bluetooth voorbereiding voor SmartHJC. Dit bluetooth systeem is door HJC in samenwerking met Sena ontwikkelt en is leverbaar in een 10B en 20B variant. De 10B variant heeft bluetooth 3.0 en is voorzien van audio multitasking, waardoor het mogelijk is om muziek te luisteren en een telefoongesprek te voeren. De muziek speelt dan gewoon door, maar op een lager volume. Koppeling met een ander Sena apparaat is ook mogelijk over een afstand van 400 meter.
De 20B, die gebaseerd is op de Sena 20S, zet hier bluetooth 4.1 tegenover. Hierdoor zijn de mogelijkheden met de 20B uitgebreider. Als extra heeft de 20B spraakbediening, noice control waarbij rijgeluiden onderdrukt worden en is koppeling met 7 andere rijders mogelijk (mits ook zij Sena hebben) en kan er gesproken worden over een afstand van 1.600 meter.
Beide systemen dienen wel apart afgerekend te worden, voor de 20B is dat €299,90 en voor de 10B €139,90.

HJC Smart


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal