• Home
  • Motornieuws
  • Harley-Davidson legt productie elektrische LiveWire stil

Harley-Davidson legt productie elektrische LiveWire stil

Als gevolg van het ontdekken van een - non-standard condition - heeft Harley-Davidson de productie van haar eerste elektrische motorfiets, de LiveWire, stilgelegd. Volgens de Amerikaanse motorfabrikant kunnen reeds uitgeleverde motorfietsen - opvallend genoeg - wel gewoon blijven rijden, en is er dus geen sprake van een officiële recall. De reden van het stilleggen van de productie wordt niet bekend gemaakt, maar zou liggen in de oplaadinstallatie als die thuis wordt gebruikt.

“We hebben onlangs een niet-standaard conditie ontdekt tijdens een laatste kwaliteitscontrole; productie en leveringen zijn daarop gestopt en er is begonnen met aanvullende testen en analyses, die goed verlopen", zo meldt Harley maandag in een e-mail aan CNBC. “We staan ​​in nauw contact met onze LiveWire-dealers en -klanten en hebben hen verzekerd dat ze kunnen blijven rijden op LiveWire-motorfietsen. Zoals gewoonlijk blijft hoge kwaliteit onze topprioriteit. "

De Wall Street Journal, die het nieuws als eerste meldde, zegt dat Harley aan haar dealers heeft gemeld dat de productie gestopt is om het laadmechanisme te testen. Een zeker gevaarszetting is hierbij niet heel onlogisch, recent haalde de nieuwe Moto-E raceserie het nieuws nadat tot twee maal toe brand uitbrak in de laadinstallaties van de Energica motorfietsen, waarop alle racemotoren verloren gingen. 

De LiveWire is een cruciaal voor de nieuwe richting die Harley-Davidson heeft aangekondigd

Harley Davidson LiveWire Charging station


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen