Recall Dunlop Trailmax TMX Meridian adventure motorband

Dunlop heeft een officiële terugroepactie opgezet voor de Dunlop Trailmax TMX Meridian motorband. Een week terug is de Trailmax Meridian pas officieel gepresenteerd als de nieuwe adventureband van het bandenmerk, een zeer belangrijk model dus. Het betreft enkel de achterband die mogelijk kampt met het probleem, wel gaat het hierbij om iedere maatvoering waarin de achterband geleverd wordt. Dit heeft het Brits-Amerikaanse bedrijf gemeld bij de consumentenbeschermingsafdeling van de Europese Unie.

Het probleem met de Dunlop band is dat de koordlagen gespleten kunnen zijn en hierdoor zouden breken. Volgens Dunlop zelf kan het dan voorkomen dat bij het slijten van de band, de koordlagen breken en hierdoor een uitstulping (bobbel) kan ontstaan in (gedeeltes van) het loopvlak van de Trailmax. Zoals duidelijk mag zijn kan dit gevaar voor de beridjer opleveren omdat er onbalans in de motorfiets kan ontstaan, waarbij de mogelijkheid tot verliezen van de controle over de motorfiets bestaat. De achterbanden die last kunnen hebben van dit probleem betreffen de serie die geproduceerd is van week 23 tot en met week 35 van 2019. deze zijn te herkennen aan de volgende serie-nummers: DK8C 4K1M, DK2H 4E1M en DKLL 4P1M. Dunlop zal er zorg voor gaan dragen dat iedere achterband van deze serie terug komt vanaf de consument. Hoe zij dit zullen doen is nog onbekend.

Update 1 oktober 2019. officieel bericht van Goodyear/Dunlop: “Goodyear Tyres Nederland heeft al alle terug te roepen banden op de markt geïdentificeerd. Alle banden zijn al opgehaald en veilig gesteld, behalve één enkele band waarvan de eigenaar op de hoogte is gebracht en die deze de  komende dagen bij de dealer zal retourneren".

Dunlop Trailmax Meridian Recall 1200x800


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal