Nieuw: Dainese Smart Jacket airbagjas

De Italiaanse motorkledingfabrikant Dainese introduceert de nieuwe Smart Jacket. Een nieuw D-Air airbagvest dat onder of op een jas kan worden gedragen om zonder extra aansluitingen als airbagsysteem de rijder te beschermen bij een ongeval.

De Smart Jacket gebruikt de D-Air technologie waar Dainese al meer dan 25 jaar aan werkt en functioneert geheel zonder externe aansluitingen. Het systeem kan op of onder een jas of andere outfit gedragen worden en maakt gebruik van batterijen om continue de situatie te monitoren. Het elektronische brein van de Smart Jacket analyseert door middel van geavanceerde algoritmes en data van 7 sensoren 1000 keer per seconde de situatie en herkent daarnaast ongelukken waarbij de motorrijder stilstaand wordt geraakt. De airbag gebruikt speciale microfilamenten in de airbag om bij een activatie voor een protectie te zorgen die gelijk staat aan 7 Level 1-gekeurde protectoren. Door de protectie bij de borst, ribben en rug is de gebruiker volledig beschermd bij een ongeval.

Ondanks de goede bescherming is de Smart Jacket voor en na gebruik op te vouwen en op te bergen in een zak, topkoffer of rugzak. Dankzij het lichte materiaal en de afwezigheid van harde materialen is de Smart Jacket comfortabel tijdens het rijden. De voorste panelen van de airbag zijn voor activatie opgevouwen waardoor lucht makkelijk door het vest kan. Ook is het vest waterafstotend en het airbagsysteem waterdicht en is de Smart Jacket te gebruiken in met regen. Het vest maakt gebruik van de laatste 3e generatie D-Air technologie. Door de lange levensduur van de batterij is de airbag 26 uur te gebruiken en is een snelle oplaadtijd mogelijk. Indien het vest geactiveerd is, kan de gebruiker de Smart Jacket airbag bij een erkende Dainese dealer laten vervangen.

De Dainese Smart Jacket is verkrijgbaar is zes maten, met een versie voor heren en voor dames. De Smart Jacket zal vanaf juli bij Dainese dealers te koop zijn voor €599.

  Dainese Smart Jacket 1


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal