TT-Festival Assen in 2019 terug naar 3 dagen

De organisatie van het jaarlijkse TT-festival in Assen laat weten dat er rondom de Dutch-TT van 2019 een programma van drie avonden is, in plaatst van de vier avonden van vorig jaar. Of deze situatie blijvend is hangt af van de resultaten van de ingekorte editie van dit jaar, maar in de afgelopen jaren varieerde het aantal avonden ook al. Vorig jaar werd ervoor gekozen geen grote muziekact op het gratis toegankelijke muziekfeest te programmeren, maar kwamen er toch weer 165.000 bezoekers naar meer dan 100 artiesten op de acht door de binnenstad verspreide podia. 

Elk jaar is er weer discussie rondom de kosten van het TT-Festival, die verdeeld moet worden tussen de gemeente Assen en de horeca. Vorig jaar klaagde de programmeurs er al over dat de gemeente niet meer bij wilde dragen in de muziekprogrammering. Daarnaast was er in de afgelopen decennia regelmatig gerommel rondom de toewijzing van de organisatie. 2014 was daarin het dieptepunt, toen een organisatiebureau uit Rotterdam de opdracht werd gegund maar na één zwakke editie alweer werd bedankt. Daarna nam de huidige organisatie het evenement zeer voortvarend en met uiterst positieve recenties op, maar nu lijkt de discussie rondom de kosten toch tot inkimping te leiden. Het TT Festival wordt nu georganiseerd door de projectgroep TT Festival, een samenwerkingsverband tussen de gemeente en een aantal (horeca)ondernemers uit Assen. Het organiseren van activiteiten begon eind jaren '60, om te voorkomen dat de TT-gangers er in de Asser binnenstad een puinhoop van maakten.

Onderstaand het bericht van de projectgroep over het inkorten van het evenement: 

De voorbereidingen zijn begonnen en de eerste mededeling die we kunnen doen, is dat het TT Festival in 2019 van donderdag 27 juni t/m zaterdag 29 juni is. Op de woensdagavond wordt geen livemuziek georganiseerd. De komende editie van het TT Festival kent dus drie avonden feest. Voor de echte diehards onder ons misschien een vervelende mededeling. Maar de zonnige zijde ervan is dat je je geld maar over drie dagen hoeft te verdelen, een dag minder 'moeilijk uit bed komt' en je doordeweeks gewoon naar je baas kunt. We zetten dit jaar in op een verruiming van het programma op de andere avonden en met name de zaterdagmiddag en begin van de avond. Hiermee willen we een aantrekkelijk programma voor een brede doelgroep neerzetten en een evenwichtige verspreiding van de bezoekers bewerkstelligen. Of in 2020 dezelfde keuze wordt gemaakt, weten we nu nog niet. Dat besluit zal genomen worden na de evaluatie van het festival 2019.

TT Festival AP Producties

Foto: AP Producties


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal