Nieuw: 2019 Beta R310 naked straatmotorfiets

In Zuid-Amerika heeft het Italiaanse merk Beta twee nieuwe model voor de lokale markt onthuld; de R310 en X310. De lichte naked heeft een 312cc motorblok wat 35 pk levert bij een rijklaar gewicht van 155 kilo. Eigenlijk brengt Beta Argentina hiermee zogenaamde "rebadged" versies uit van de Chinese Zontes R310, op sommige plaatsen worden de motoren dan ook Beta Zontes genoemd. Overigens niet zo heel raar, want behalve de Beta-stickers op de tank staat er overal nog Zontes op de motorfiets. Zontes is een merk van Guangdong Tayo Motorcycle Technology Co.,Ltd, een middelgrote Chinese motorfabrikant. 

De Beta/Zontes R310 vertoont opvallend veel gelijkenissen met de BMW G310R. Die BMW wordt India dan weer als TVS Apache 310 RR verkocht, TVS is immers de productiepartner van BMW, waar de lichte eencilinders voor beide merken worden gebouwd. Om het nog ingewikkelder te maken: in Argentinië worden de motoren van TVS, dus de producent van de BMW R310, verkocht door Beta Motor Argentina SA, wat betekent dat zowel de Beta Zontes R310 als de TVS (BMW) 310 daar door hetzelfde bedrijf worden verkocht. 

Overigens is dit de 310 niet de eerste Chinese motor die onder de merknaam Beta in Argentinië wordt verkocht, op de website staan nog een aantal duidelijk als Chinees herkenbare modellen. Naast de R310 heeft Zontes in China ook nog een V310 en T310 in haar catalogus, de mogelijkheid bestaat dat Beta hiermee ook haar line-up kan uitbreiden. 

Op de Italiaanse en Spaanse websites van Beta ontbreekt de R310, daar staan alleen de sportieve trial-, enduro- en supermotomodellen van Beta op. 

Beta Zontes R310


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal