Politiecircuit Lelystad blijft voorlopig toch open

Nadat de sluiting van het politiecircuit bij Vliegveld Lelystad in 2017 officieel werd aangekondigd gebeurde er iets opvallends: de trainingslocatie bleef namelijk gewoon open. Nu blijkt dat dit ook in 2019 het geval zal zijn, waarbij zowel de politie als externe huurders het circuit kunnen blijven gebruiken. Dit betekent dat er nog steeds circuittrainingen voor motorrijders georganiseerd zullen worden. Een woordvoerder van de Politieacademie zegt tegen Nieuwsmotor.nl dat er daarbij al wel naar alternatieve locaties wordt gezocht, waarbij legerbases en bestaande circuits in beeld komen. 

De locatie, die ooit bekend werd als het oefencircuit van het Politie Verkeersinstituut (PVI), blijft dus voorlopig nog inzetbaar, maar voor hoe langs is afhankelijk van de nieuwe eigenaar; het Vliegveld Lelystad van de Schiphol Group. Daarbij hangt de datum van de daadwerkelijke ingebruikname van het vliegveld af van politieke beslissingen, waarbij vooral de belasting qua geluidshinder een rol speelt. Ook daarna zal er mischien de mogelijkheid zijn dat het nu tot "Verkeers Veligheid Centrum" omgedoopte circuit open blijft. Dit omdat de locatie eigenlijk pas ècht dicht moet als de startbaan verlengd gaat worden, wat pas weer gebeurt als er sprake zou zijn van grotere vliegtuigen die naar Lelystad komen. En dat lijkt pas weer aan de orde als de huidige discussie rondom laagvliegroutes, 10.000 vligebewegingen en milieuaspecten is afgerond. Oftewel: het zou nog best wel eens heel lang kunnen duren voor er niet meer op het asfalt in Flevoland gereden kan worden. 

Naast het politiecircuit bevinden zich nog een aantal locaties voor motorsport en andere gemotoriseerde activiteiten: de dirttrackbaan van Speedway/Dirttrack Lelystad, het motorcrosscircuit van MC Flevoland, Midlandcircuit met een kartbaan, oval en klein circuit, Rijvaardigheidscentrum Lelystad en de testlocatie van het RDW Testcentrum. Punt is echter dat deze circuits niet in het verlengde van de startbaan liggen, maar ernaast. Deze circuits hoorden dan ook recent van de Gemeente Lelystad dat ze nog "lang" daar kunnen blijven. 

Circuits Airport Lelystad 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form