Benelli Leoncino 800 Concept

Tijdens de EICMA in Milaan heeft Benelli een concept getoond van de Benelli Leoncino 800. Veel over de motorfiets is nog niet bekend, maar wanneer we naar de foto's kijken, zien we dat Benelli ook met de Leoncino 800 een stap omhoog doet qua gebruikte materialen. Dit is ook al het geval bij de in oktober gepresenteerde 752S. Zo zien we aan de voorzijde een dubbele schijfrem met Brembo remklauwen een een upsidedown voorvork van Marzocchi. Om beide spaakwielen van Takasago met een diameter van 17 inch zien we op de foto's Pirelli banden van de MT60 RS serie.

Qua motorblok is er verder nog niks bekend gemaakt. Benelli heeft op dit moment geen 800 cc in het gamma, ook al lijkt het blok verdacht veel op eerder genoemde 752S. Daar produceert het blok een vermogen van 76 PK en 56 Nm koppel. Het overige materiaal gebruik lijkt ook op een hoger plan te staan, daar op verschillende plekken gebruikt gemaakt wordt van carbon onderdelen, zoals op de einddemper van de uitlaat en enkele beschermingskapjes.

Ten opzichte van de Leoncino 500, die nu al onderdeel uitmaakt van het gamma van Benelli, zien we onder andere een ander vormgegeven dashboard en instrumentenpaneel. Het kenmerkende beeldje op het voorspatbord zien we echter ook op dit conceptmodel weer terugkeren. Daarnaast heeft ook de Leoncino 800 Concept volledig instelbare vering en demping aan de achterzijde.

Leoncino 800 02

Foto's via: EICMA en Benelli


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen