Nieuw: 2019 MV Agusta RC modellen

Voor 2019 heeft MV Agusta de RC modellenreeks vernieuwd. RC staat voor 'Reparto Corse' (race afdeling) en is volgens MV Agusta de plaats waar motoren voor het circuit ontstaan. Dit komt voort uit de filosofie van MV Agusta dat racen het fundament is voor het verbeteren van productiemotoren. Hierdoor zijn volgens MV Agusta de technologische ontwikkelingen van het circuit snel toepasbaar op productiemotoren via de RC-lijn: de Brutale, Dragster, Turismo Veloce, F3 675, F3 800 en de F4.

F4 RC
Met de F4 RC wordt onder andere een racepakket meegeleverd. Dit bestaat uit een ECU met specifieke mapping en een titanium enkele uitlaat. Daarnaast is de boring en slag vergroot naar 79 mm en 50.9 mm en is kleptiming aangepast. Al deze aanpassingen zorgen voor een vermogenswinst van 7 pk naar 212 pk. Daarnaast is de motor voor en achter voorzien van Öhlins vering en demping. Volgens MV Agusta is dit de motor die het meest dicht in de buurt komt van de motoren van de WK-superbike. Verder is het kleurenschema voor modeljaar 2019 vernieuwd, waarbij delen van het gebruikte carbon zichtbaar zijn.

F3 675 RC en F3 800 RC
De gelimiteerde oplage van de RC uitvoeringen van de F3 komt ook met een racepakket. Dit bestaat uit een titanium uitlaat, waarbij de demper, pijpen en verbindingen zijn aangepast. Daarnaast is er een ander tandwiel gemonteerd, waardoor de acceleratie moet verbeteren. Met hoeveel deze is toegenomen wordt echter niet benoemd. Verder bestaat het RC-pakket nog uit enkele carbon uitgevoerde onderdelen, een paddockstand voor het achterwiel en een hoes voor over de motor. Elk exemplaar komt met een certificaat van echtheid.

Dragster 800 RC
Het RC-pakket van de Dragster 800 bestaat uit het vervangen van de spaakwielen voor aluminium 9-spaaks velgen. Volgens MV-Agusta uitgevoerd in een extra lichte variant van deze metaalsoort, maar hoeveel gewicht er bespaard wordt is niet benoemd. Daarnaast is de motor voorzien van sponsorstickers  en versierd met het nummer 37, dat staat voor het aantal wereldtitels dat MV Agusta heeft weten te veroveren in de racerij.

Brutale 800 RC
Voor de RC-variant van de Brutale heeft MV Agusta flink gestrooid met carbon onderdelen, waaronderhet voorspatbord, het binnenste gedeelte van achterspatbord, de zijpanelen van de brandstoftank en het behuizing van het instrumentenpaneel. In lijn met de Dragster is de Brutale eveneens voorzien van sponsorstickers.

Turismo Veloce RC
De Turismo Veloce RC is standaard voorzien van het SCS systeem (rijtests), wat staat voor 'Smart Clutch System'. Deze zorgt ervoor dat de rijder zelf kan kiezen of deze schakelt met of zonder behulp van de koppeling. Daarnaast is de Turismo Veloce voorzien van het kleurenschema van de RC-reeks.

MV Agusta F4 RC 1200x800


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal