• Home
  • Motornieuws
  • Nieuw: 2019 Triumph Bonneville Speed Twin & Scrambler 1200

Nieuw: 2019 Triumph Bonneville Speed Twin & Scrambler 1200

Tijdens een dealerconferentie voor dealers uit de hele wereld heeft Triumph Motorcycles zojuist twee nieuwe modellen getoond. Vooral de Scrambler 1200 werd al even geleden aangekondigd, maar nu is er dan volop beeld. Triumph zelf claimt dat de 1200 Scrambler niet alleen het uiterljk van een klassiek offroadmodel heeft, maar dat er ook daadwerkelijke buiten het asfalt mee kan worden gereden. Opvallend is het ronde, van buiten klassiek ogende dashboard, dat is voorzien van een TFT-scherm met de mogelijkheid van geïntegreerde navigatie. Naast het standaardmodel is er ook een luxe XE-versie, die Öhlins vering rondom heeft.

De Speed Twin is een volledig nieuw model op basis van de 1200 Bonneville, Triumph noemt het een "Custom Roadbike". Verder kondigde Triumph de komst van het Triumph Factory Custom (TFC) aan, een programma waarbinnen kleine series van speciale uitvoeringen worden gebouwd. 

Beide motoren worden voorzien van het recente Bonneville T120 1200 cc motorblok met 80 PK en 105 Nm, voorzien van rijmodi, ride by wire, traction control en een slip-assist koppeling. Verdere gegevens ontbreken nog, maar zullen door Triumph zelf in de komende dagen naar buiten worden gebracht. 

Update 24-10-2018: Triumph heeft een persbericht met meer foto's, alle specificaties en de volledige technische gegevens uitgebracht.

2019 Triumph Motorcycles Speed Twin 3

Foto's: TFF e.a. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal