Nieuw: 2019 Energica Ego Sport Black

Op de Intermot in Keulen heeft Energica de 2019 versie van de Ego aan het publiek gepresenteerd; de Energica Ego Sport Black.

Energica, de Italiaanse fabrikant van uitsluitend elektrische motorfietsen, is met een opmars bezig en verwerft meer naamsbekendheid bij het grote publiek dankzij de introductie van het derde model Eva EsseEsse9 en de nauwe betrokkenheid bij het MotoE-project. Het project waarbij de Energica Ego Corsa (een aangepast productiemodel) volgend jaar als enige fabrikant ingezet gaat worden in de FIM Enel MotoE World Cup als bijprogramma van enkele MotoGP rondes. Dit seizoen is daarvoor al getest via demo ronden tijden diverse MotoGP weekenden.

De 2019 Ego Sport Black heeft nieuwe graphics en kleuren gekregen die geïnspireerd is op de 2019 Ego Corsa testprototype raceversie. De Sport Black-kit bestaat verder uit een Tech zadel met rode stiksels en Ergal-componenten. Naast de zwarte kleurstelling zal de Sport Black ook uitkomen in de kleuren Lunar White/Titan Grey en Red Passion/Titan Grey.

Standaard wordt de 2019 versie geleverd met nieuwe of verbeterde elektronica, zoals het Traction Control dat op zes interventieniveaus kan worden ingesteld en het bestaande eABS combineert met Bosch ABS. Maar ook andere elektronische features als Cruise Control, een verbeterd gasklepregeling en handvatverwarming behoren tot het standaardpakket.

Verder krijgt de 2019 Ego aangepaste software waardoor het mogelijk wordt het laden op een bepaald niveau te onderbreken/stoppen, wat vooraf ingesteld kan worden op het dashboard. Ook zorgt nieuwe software voor een hogere laadstroom, waardoor de laadtijd met 15% verminderd wordt en zorgt een verbeterd koelbeheer van de on-board lader ervoor dat er nu gekozen kan worden voor een “stille” oplaadmodus. Een USB-aansluiting is echter niet standaard, maar is wel optioneel verkrijgbaar op de Ego.

De Sport Black zal in het voorjaar van 2019 beschikbaar komen, maar wat hij moet gaan kosten is nog niet bekend gemaakt. Ter indicatie: de huidige Energica Ego heeft in Nederland een vanaf prijs van 31.823 euro.

Energica Ego Sport Black


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen