Nieuw: 2019 Moto Guzzi V9 Bobber Sport

Moto Guzzi zal over anderhalve week een nieuwe 2019-versie in de V9-lijn presenteren tijdens het Moto Guzzi Open House in Mandello del Lario. Verdere specifiaties ontbreken nog, maar al wel is er een foto vrijgegeven. Daarop valt vooral een zwart/rode kleurstelling op en een klassiek ogend fly-screen. Daarnaast is er Öhlins vering gemonteerd aan de achterzijde en heeft de voorvork rubberen harmonica-beschermerhoezen gekregen. Meer details volgen in het weekend van 8/9 september 2018. 

2019 Moto Guzzi V9 Bobber Sport

Update 7 september 2019: PERSBERICHT 

De nieuwe Moto Guzzi V9 Bobber Sport is één van de highlights tijdens Open House 2018, hét evenement voor Moto Guzzi-liefhebbers dat in het weekend van 7 t/m 9 september wordt gehouden in de legendarische fabriek in Mandello del Lario. De duizenden enthousiaste bezoekers die bij Moto Guzzi worden verwacht zullen als eerste kennismaken met het stoere nieuwe model uit de V9-serie.

De V9 Bobber is het sportieve custommodel dat aan de oorsprong lag van het middelzware bobbersegment. Het is een motorfiets met een unieke persoonlijkheid die wordt gekenmerkt door heldere lijnen, diverse total blackelementen en oversizedbanden, zoals die van de coureurs die in het naoorlogse Amerika aan de wieg stonden van het Bobber-fenomeen - racen op snelle dirt tracks. En het is precies deze authentieke race-achtergrond die de inspiratie vormde voor de nieuwe speciale Moto Guzzi V9 Bobber Sport-serie, waarmee de sportieve kant van het model wordt benadrukt.

De V9 Bobber Sport valt op door zijn laag geplaatste monozadel, dat in combinatie met de gebruikelijke lage drag baren lagere risers garant staat voor een sportieve, compacte rijhouding. De kwaliteiten van het frame en de vering worden versterkt door de Öhlins-schokdempers, waarvan de veervoorspanning evenals de ingaande en uitgaande slag kunnen worden versteld voor betere veerprestaties en meer controle bij hoge snelheden. Het onmiskenbare geluid van de Moto Guzzi 850 V-twin klinkt nog dieper dankzij de gehomologeerde slip-on uitlaatpijpen, die zijn uitgevoerd in matzwart en aluminium en aan de uiteinden schuin toelopen.

De speciale kleur, een geheel nieuwe, krachtig oranjetint, is gebruikt voor de brandstoftank en de aluminium zijpanelen en contrasteert fraai met de typerende total blackafwerking van de V9 Bobber. De tank wordt aan weerszijden gesierd door een speciaal bewerkte Moto Guzzi-adelaar. De donkere tinten keren ook terug op andere onderdelen, zoals de cilinderkoelvinnen, de massief aluminium tankdop, het koplampframe en de graphicsvan het instrumentenpaneel.

Andere bijzondere details verlenen de voorzijde van de nieuwe Moto Guzzi V9 Bobber Sport een nog krachtigere en agressievere uitstraling: het voorspatbord is verkort en de lager geplaatste koplamp is voorzien van een zwarte aluminium kuip. Tenslotte zijn de vorkbuizen voorzien van klassieke stofrubbers.

2019 Moto Guzzi V9 Bobber Sport


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal