Nieuw: Beeline Moto navigatie

In 2015 Lanceerde Beeline een navigatiesysteem voor fietsers. Door middel van een kompas geeft het systeem aan waar je jezelf bevindt ten opzichte van de eindbestemming. Dit bleek een succes en bracht Beeline op het idee dit systeem ook voor motorrijders te introduceren onder de naam; Beeline Moto. Op 26 juni 2018 werd via Kickstarter begonnen met het werven van de benodigde financiële middelen om het idee te kunnen realiseren. Het doel werd 10 uur later al gehaald, waardoor de ontwikkeling kon starten. Op dit moment staat de teller op 573.000 euro.

Leveringen staan gepland in februari 2019. Het navigatiesysteem is nu nog te te bestellen voor $129,-, wat omgerekend uitkomt op ca. €109,-. Volgens Beeline is het navigatiesysteem wat zij hebben ontwikkeld veel gemakkelijker in gebruik dan de systemen die al op de markt zijn, met een schappelijkere prijs. Waar systemen als een TomTom Rider en Garmin Zumo al snel over de €300,- kosten, ligt volgens Beeline de uiteindelijke adviesprijs van Beeline Moto een stuk lager, namelijk rond de €170,-.

Hoe werkt het precies? Naast het navigatiesysteem zelf, heeft Beeline ook een app ontwikkeld. Deze is nu al te downloaden uit de Appstore of Googleplay en is volledig gratis. Met deze app kun je zoals gewoonlijk een adres invoeren en selecteren. Daarnaast kun je ook een route uitstippelen op de kaart door middel van waypoints. De app kun je daarna linken met het navigatiesysteem zelf, waardoor de route ingeladen wordt. Hierna is geen telefoonverbinding meer nodig en kun je dus volledig navigeren met het navigatiesysteem zelf. Er kan gekozen worden voor twee opties; de eerste laat, zoals bij de navigatie voor de fiets, door middel van een kompas zien waar je jezelf bevindt ten opzichte van de eindbestemming. Hierdoor ontstaat de keuze welke wegen je wilt nemen en de route te rijden zoals je zelf wilt. De tweede optie is zoals we dat gewend zijn van de reguliere systemen en geeft aan welke weg je dient te nemen om aan te komen op de eindbestemming. De manier waarop dit weergegeven wordt is echter vrij uniek. Het navigatiesysteem bestaat uit een rond schermpje van 1 inch groot. Het enige wat de scherm aangeeft is over hoeveel kilometer de volgende afslag is en daar aangekomen of je links of rechts moet. Hoe het systeem omgaat met snelwegen en welke banen aangehouden dienen te worden is niet bekend, doordat het enkel door middel van een pijl aangeeft of je links of rechts moet. Ingestelde- of gereden routes kunnen daarnaast worden opgeslagen en er bestaat de mogelijkheid routes te uploaden door middel van GPX-bestanden. Deze optie is echter op dit moment nog niet mogelijk met de app. Doordat de informatie op het scherm zo summier is, heeft dit een positief effect op de batterijduur en Beeline claimt dan ook dat het apparaat 30 uur meegaat alvorens het opgeladen dient te worden. De standaard bevestiging op de motor gebeurd door middel van een elastieken klem die om je stuur klemt, daarnaast zijn er mogelijkheden tot het monteren op een RAM-mount en is er ook bevestiging die je simpelweg op de motor plakt. Door middel van een draai-klik systeem monteer je het navigatiesysteem op de houder zelf. Het systeem is waterdicht en schokbestendig.

Update september 2019
Testmotor.nl heeft het systeem als eerste te pakken gekregen en getest: https://www.testmotor.nl/2019/test-beeline-moto-navigatiesysteem-voor-motorrijders

{snippet YTVideo|mtBzKeBwFiU|}

Beeline Moto 1200x800


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal