• Home
  • Motornieuws
  • Aanpassingen aan TT-Circuit Assen voorgesteld voor Formule 1

Aanpassingen aan TT-Circuit Assen voorgesteld voor Formule 1

Door de bestuursleden van de nieuwe stichting The Netherlands Grand Prix Foundation is afgelopen weekend een bezoek gebracht aan de Formule 1 Grand Prix van Duitsland, met het doel te spreken over de komst van Formule 1 naar het TT-Circuit van Assen in Drenthe. Volgens het Dagblad van het Noorden zijn er tijdens de meeting in Duitland aan FOM (Formula One Management) verschillende varianten voorgelegd om het TT-Circuit aan te passen voor de autosport, waarop er is besloten met één plan door te gaan, waarin de volgende aanpassingen genoemd zijn: 

  • Verlenging van de Veenslang van 560 naar 907 meter lengte. Hiervoor zal de Ruskenhoek "afgesneden" moeten worden, waarna er met een bocht of chicane weer op het bestaande circuit aangesloten wordt. De verlenging zou deels over "bestaand asfalt" kunnen, na de Ruskenhoek ligt nu al een grote plaat asfalt met daarop de uitwijkmogelijkheid die in de volksmond het "Max Biaggi fietspad" wordt genoemd.
  • In de Strubben komt een meter extra asfalt om auto's een extra inhaalmogelijkheid te geven.
  • De GT-chicane blijft zoals hij is. aldus het artikel, maar uitgaand van bovenstaande geldt dat ook voor de rest van het circuit.

Op zich lijken de aanpassingen zo redelijk mee te vallen, als kan nu wel de rare situatie ontstaan dat er naast de "langzame" en de "snelle" Ruskenhoek nu een derde (naamloze?) variant van de bocht bijkomt. Daarnaast waarschuwden Valentino Rossi en Marc Marquez recent nog voor de vorming van hobbels door de F1, met daarbij als meer emotionele opmerking dat het klassieke, iconische motorcircuit nu dus ook een autocircuit wordt, waar vooral Rossi zich een tegenstander van toonde. FOM zal in augustus het circuit bezoeken. 

Jos Vaessen, Lee van Dam en Theo Verdegem zijn bestuurders van de op 29 mei 2018 ingeschreven stichting, die zetelt op het bedrijfsadres van Van Dam met als doel "de organisatie van het autorace evenement "Formule 1 van Nederland" op het TT-circuit van Assen, alsmede de bij dit evenement behorende aanvullende klassen". Van Dam's bedrijf LDP, momenteel organisator van andere evenementen op het circuit als de MXGP Assen en de Rizla/Gamma Racing Day, werkt voor dit project in de stichting samen met Vaessen, voormalig voorzitter van het circuit en Verdegem, voormalige wethouder van de Gemeente Assen. 

TT Circuit Assen Formula1 trackmap


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal