KTM introduceert RC390 R

De standaard KTM RC390 is al 3 seizoenen succesvol gebruikt in de KTM RC Cup. Hierbij werd het standaard model uitgebreid met onder andere instelbare vering, een Akrapovic uitlaatsysteem, nieuwe racekuipdelen en aanpasbare rearsets. Om dit sportieve 373cc model nog sportiever en geschikter te maken voor circuitgebruik, komt KTM nu wereldwijd met de RC390 R, een homologatiespecial. Dit omdat het merk met de komst van de SuperSport300 klasse in het WSBK een nog competitievere basis wilt hebben voor hun eigen SSP300 team. 

Dit nieuwe KTM racemodel wordt uitgerust met veel circuitgerichte onderdelen. Zo komt de RC390 R met volledig instelbare WP-vering, gecombineerd met een herzien stuur om de motor en het rijgedrag aan te kunnen passen aan de rijder. Daarnaast beschikt het R-model ook over inklapbare hendels om schade bij een val te beperken. Het motorblok van de RC390 R levert een bredere powerband vanwege het verkorten van de luchtinlaat. De prijs van deze nieuwe versie is nog niet bekend, wel dat er maar 500 stuks beschikbaar zullen zijn. Met het R-model richt KTM vooral op jonge coureurs die een goede basis willen hebben om verder te groeien op het circuit. 

Naast het R-model zal er ook een SSP300 racekit beschikbaar komen. Hiermee wordt de RC390 R nog verder omgebouwd tot racemotor en worden er veel nieuwe opties toegevoegd. Onder de 230 individuele, nieuwe onderdelen vallen onder andere een volledig titanium Akrapovic EVO02 race uitlaatsysteem gecombineerd met race ECU. Deze ECU wordt aangesloten op een nieuwe kabelboom en quickshifter. Ook omvat de upgrade onderdelen als een beter radiatorsysteem, verschillende maten tandwielen, nieuw kuipwerk, reserve velgen en een STM slipperclutch. Van de exclusieve set aan onderdelen worden er maar 50 per jaar verkocht. 

2018 KTM RC 390 R


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal