EICMA: 2018 BMW Motorrad K1600 Grand America

BMW Motorrad breidt het aanbod in het toursegment uit met een model dat specifiek is ontwikkeld om comfortabel te reizen. De BMW K 1600 Grand America maakt zijn debuut tijdens de grootste motorfietsbeurs ter wereld, EICMA in Milaan (7 - 12 november 2017). Het nieuwe, van de BMW K 1600 B afgeleide model combineert de indrukwekkende prestaties van zijn zescilindermotor met exclusieve uitrusting die het afleggen van lange afstanden zowel comfortabel als fascinerend maakt, geheel in Amerikaanse cruise-stijl, met of zonder passagier. De BMW K 1600 Grand America verschijnt in de loop van januari in de showroom. 

De Amerikaanse manier van reizen
Het design van de BMW K 1600 Grand America symboliseert de passie voor ontspannen, luxueus reizen op twee wielen – een manier van reizen die vooral in de VS populair is. Het ontwerp van de BMW K 1600 B is aangepast en er zijn tal van zaken toegevoegd. Behalve de dynamische lijn aan de zijkant die geleidelijk doorloopt naar achteren, is ook het druppelvormige silhouet een herkenbaar stijlelement dat gecreëerd wordt door het hooggeplaatste windscherm en de laaggeplaatste zijkoffers. De verchroomde uitlaatdempers zijn op een harmonieuze wijze geïntegreerd in het elegante, vloeiende design. Ook de topkoffer met geïntegreerde rugleuning voor de passagier draagt bij aan de authentieke uitstraling van de BMW K 1600 Grand America. De grote topkoffer onderstreept bovendien dat deze motorfiets is ontwikkeld om lange ritten mee te maken.

Amerikaanse stijl: extra remlicht in de topkoffer
Voor het design van de BMW K 1600 Grand America dienden de Amerikaanse custom bikes als inspiratiebron. Dit is ook zichtbaar aan andere details aan de achterzijde. Een extra remlicht geïntegreerd in de topkoffer zorgt voor een onderscheidende uitstraling aan de achterzijde. Het vormt een harmonieus geheel met de verlichting in de zijkoffers die fungeren als rem- en knipperlichten. Alle lichtunits maken gebruik van LED-techniek.

Maximale exclusiviteit: Stijlvariant met lakafwerking in de kleuren Austin Yellow metallic / Blackstorm metallic.
De nieuwe BMW K 1600 Grand America is standaard afgewerkt in de krachtige, elegante kleur Blackstorm metallic. Naast het BMW logo is een modelaanduiding te zien die verwijst naar het motortype. Op de brandstoftank prijkt een hoogwaardige badge met de inscriptie

‘K 1600 Grand America’.
De Stijlvariant die speciaal is ontwikkeld voor de BMW Grand America zorgt voor nog meer exclusiviteit. Het omvat een tweekleurige lakafwerking waarbij Blackstorm metallic wordt gecombineerd met de opvallende kleur Austin Yellow metallic en verchroomde delen bij het voorste spatbord.

Zescilindermotor met indrukwekkende specificaties.
Het afleggen van lange afstanden is met de nieuwe BMW K 1600 Grand America bijzonder rustgevend dankzij de indrukwekkende aandrijflijn. De nieuwste versie van de bekende BMW Motorrad zescilindermotor zorgt onder alle omstandigheden voor indrukwekkende prestaties. De compactste zescilinder in zijn soort levert een vermogen van 118 kW/160 pk bij 7.750 tpm en een maximumkoppel van 175 Nm bij 5.250 tpm. De krachtbron zorgt niet alleen voor grote krachtreserves, maar ook voor een plezierige vermogensafgifte. Op basis van het principe ‘The American Way of Riding’ is de topsnelheid beperkt tot 162 km/h. Hierdoor blijven stabiliteit en veiligheid gewaarborgd, ook wanneer er extra componenten aan de achterzijde worden geplaatst – wat vaak gebeurt in dit segment vanwege personalisatie – die een aanzienlijke impact kunnen hebben op de gewichtsverdeling.

Standaard elektronische wielophanging Dynamic ESA en achteruitversnelling.
De uitstekende rijkwaliteiten van de nieuwe BMW K 1600 Grand America die worden gekenmerkt door rijdynamiek en comfort, komen ook op het conto van de standaard aanwezige, elektronisch aangestuurde wielophanging Dynamic ESA. In de standaardmodus ‘Road’ zorgt het systeem voor volledig automatische demperaanpassing, waarbij het hoogste comfortniveau en een uitstekende grip op praktische alle soorten ondergrond worden gerealiseerd. Ook kan de ‘Cruise’ modus worden ingeschakeld voor een bijzonder comfortabele demperafstelling.

De achteruitversnelling die eveneens deel uitmaakt van de standaarduitrusting, verbetert de wendbaarheid van de nieuwe BMW Grand America. Dit systeem wordt ingeschakeld via een knop op de linker stuurhelft. Door vervolgens de startknop in te drukken kan de bestuurder de motorfiets gecontroleerd naar achteren laten rijden.

Ontspannen ‘feet forward’ zithouding voor maximaal comfort tijdens lange ritten.

De ontspannen zitpositie van de berijder en passagier draagt bij aan het zeer comfortabele rijgevoel dat de BMW K 1600 Grand America biedt – zelfs tijdens extreem lange ritten. Voetsteunen zijn standaard, waardoor de bestuurder een plezierige ‘feet forward’ zitpositie kan innemen. De passagier kan eveneens genieten van een comfortabele zitpositie dankzij het lage achterframe en de 70 mm verlaagde zithoogte. Voetsteunen voor de passagier zijn tegen meerprijs verkrijgbaar.

Optimale bescherming tegen de elementen dankzij het hoge windscherm.

De standaarduitrusting van de nieuwe BMW Grand America omvat ook hoogwaardige motorbeschermdelen, verwarmbare handvatten, cruise control en een extra hoog, modelspecifiek windscherm. Samen met de ver doorlopende zijkappen wordt de bestuurder optimaal beschermd tegen de wind en andere weersinvloeden. De geïntegreerde ventilatieopeningen voorzien de bestuurder van frisse lucht indien gewenst. Een audiosysteem met navigatievoorbereiding zijn andere voorbeelden van de standaarduitrusting.

Daarnaast zijn tal van fabrieksopties leverbaar, waaronder Schakelassistant Pro, het eCall systeem Intelligent Emergency Call met ConnectedDrive-functies, het comfortpakket, veiligheidspakket, verschillende stoelhoogtes en gesmeed stuur. Het originele BMW accessoireprogramma maakt verdere personalisatie mogelijk.

Highlights van de nieuwe 2018 BMW K 1600 Grand America:

Bijzonder comfortabele luxe toermotorfiets in Amerikaanse stijl.
Authentiek, harmonieus design met dynamische lijn aan de zijkant die geleidelijk doorloopt naar achteren.
Topkoffer met geïntegreerde rugleuning voor de passagier en extra bagageruimte voor verre reizen.
Zijkoffers en topkoffer met geïntegreerde lichtunits.
Optionele Stijlvariant met tweekleurige afwerking in Austin Yellow metallic / Blackstorm metallic.
Zescilinder lijnmotor conform EU4-norm met een vermogen van 118 kW/160 pk bij 7.750 tpm en een maximumkoppel van 175 Nm bij 5.250 tpm.
De topsnelheid is begrensd op 162 km/h.
Elektronisch geregelde wielophanging Dynamic ESA met standaard rijmodi ‘Road’ en ‘Cruise’.
Achteruitversnelling voor moeiteloos manoeuvreren behoort tot de standaarduitrusting.
Effectieve weerbescherming dankzij het hooggeplaatste windscherm.
Een laag achterframe en een 70 mm lagere zitpositie voor de passagier.
Standaard voetsteunen voor een ontspannen ‘feet forward’ zitpositie.
Voetsteunen verkrijgbaar voor de passagier.
Schakelassistant Pro voor op- en terugschakelen zonder te hoeven koppelen, is verkrijgbaar als fabrieksoptie.
Intelligent Emergency Call (eCall) is leverbaar als fabrieksoptie voor snelle hulp in geval van een ongeluk of een noodgeval.
Tot de standaarduitrusting behoren, ABS Pro, Dynamic Traction Control (DTC), een Xenon-koplamp, verwarmbare handvatten, buddyseatverwarming, een Multi-Controller, drie rijmodi (Rain, Road, Dynamic), cruise control en een audiosysteem met navigatie-voorbereiding.
Uitgebreide reeks opties leverbaar (adaptieve bochtverlichting, dagrijverlichting, Keyless Ride, Hill Start Control, centrale vergrendeling, etc.).
Groot aantal originele BMW accessoires verkrijgbaar (gesmede wielen, verchroomde spiegelkappen, een navigatiesysteem, etc.).

2018 BMW Motorrad K1600 Grand America


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal