BMW Motorrad kondigt nieuwe lichte GS aan voor 2018

Met een teaservideo heeft BMW Motorrad een nieuwe 2018-versie van haar lichtste F700GS en/of F800GS Adventure-modellen aangekondigd. In de video zijn al de nodige details te zien, maar -zoals altijd in de overvloed aan dergelijke video's- blijven de belangrijkste feiten buiten beeld. 

Al lang zijn er speculaties en scoopfoto's van de nieuwe, lichte GS. Daarbij ging het vooral om de komst van een nieuwe F900GS, maar recent werd er ook een testmodel met type-aanduiding F750GS gespot. Nou is de naamgeving bij BMW overigens in dit segment verre van logisch qua cilinderinhoud: de huidige F700GS heeft 798 cc, exact evenveel als de F800GS. De F750GS naam lijkt zeker, die van de F900GS is logisch maar nog nergens bevestigd. 

Uit de video blijkt dat de nieuwe GS-en volledig nieuw zijn. Zo is de uitlaat van de tweecilinders nu van links naar rechts verhuisd, terwijl de kettingaandrijving juist van rechts naar links gaat. Tevens is er een nieuwe, eendelinge koplamp met interne vlakken achter het glas, waarmee dus gestopt wordt met de huidige koplamp met twee losse delen. Qua framebouw wordt er overgestapt van een stalen buizenframe naar een aluminium brugframe. De tank is ook verder naar voren geplaatst en wordt nu 'gewoon' vanaf de bovenkant gevuld in plaats van naast het zadel. Het driedelige dashboard maakt plaats voor een modern TFT-kleurenscherm. In de video zijn de motoren voorzien van spaakwielen, dit zou echter ook om een speciale (Adventure?) versie kunnen gaan. 

2018 BMW F750GS F900GS dashboard

{snippet YTVideo|o36JDrkX40c}


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal