Naamrechten motormerk Excelsior-Henderson te koop

Tijdens de 27e Mecum Las Vegas Motorcycle Auction zal motormerk Excelsior-Henderson en het bijbehorend intellectueel eigendom geveild worden. Op 27 januari 2018 krijgt men de kans om de naamrechten, trademarks, domeinen, frame- en motorblokdesigns en verlopen patenten van het merk te kopen. 

Excelsior-Henderson werd in 1911 opgericht door de broers William G. en Tom Henderson, en was een van de ‘Big 3’ motormerken van dat moment. Onder het bewind van Ignaz Schwinn zag het merk de grootste successen, maar in 1930 besloot Schwinn de stop uit de motorenproductie de trekken en over te schakelen naar fietsen vanwege de beurskrach van 1929. Na deze switch heeft het merk geen motorfietsen meer geproduceerd en werd Schwinn Bicycles in de jaren 70 de grootste fietsfabrikant van de Verenigde Staten.

Recentelijk is er veel beweging en wisselend succes op de markt van historische motormerken. Zo werd het Britse Norton in 2008 overgenomen en beleeft het momenteel een positieve groei. In juli sloot de fabrikant een licentiedeal met het Chinese Zongshen, en is het ook bezig met de ontwikkeling van een nieuwe V4 supersport. In 2016 kocht de Indiase auto- en motorfabrikant Mahindra & Mahindra de merken BSA en Jawa met het voornemen om weer nieuwe modellen onder de klassieke merknamen uit te brengen. Het Amerikaanse Indian Motorcycles zag in het 2e kwartaal van dit jaar een flinke groei van 17%. 

Excelsior Henderson logo


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen