Recall: KTM Super Duke GT wegens benzineslang lekkage

KTM Noord-Amerika roept de 1290 Super Duke GT van het bouwjaar 2016 en 2017 terug naar de dealer in verband met problemen met de benzineslang. De toeleverancier van de (voorgevormde) brandstofslang heeft afwijkingen in het productieproces geconstateerd waardoor er zich kleine gaten of scheuren in de bochtige gedeelten kunnen ontwikkelen. Dit kan in extreme gevallen leiden tot brandstoflekkage met mogelijke schade of brand tot gevolg.

De toeleverancier van de brandstofslangen heeft KTM hiervan op de hoogte gesteld die op zijn beurt de eigenaren van betrokken motoren via een brief op de hoogte heeft gebracht. Eigenaren worden naar de dealer teruggeroepen om geheel kosteloos de benzineslang te laten vervangen.

De 487 motoren die in Noord-Amerika onder de recall vallen – waarvan naar schatting 1% daadwerkelijk poreuze benzineslangen heeft - mogen niet meer gebruikt worden totdat de brandstofslang is vervangen. Hoewel de fabrikant van de benzineslangen haar productieproces ondertussen heeft aangepast wordt na overleg met KTM de recall wereldwijd uitgebreid.

KTM recall1
Brandstofslang met vergrendelende koppeling (A) en variabele slangklem (B)
 

Bron: NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), KTM North America Inc


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal