BMW Motorrad nieuw navigatiesysteem Navigator VI

BMW Motorrad brengt in maart 2017 een nieuw navigatiesysteem op de markt naast de reeds bestaande Navigator V; de Navigator VI. Het nieuwe systeem heeft nog steeds dezelfde buitenafmetingen met een 5-inch display, maar de leesbaarheid is sterk verbeterd door een circulair polariserend filter dat zelfs bij bijzonder sterk en direct zonlicht goed beeld geeft, zo geeft BMW in een persbericht aan. In aanvulling op een verdubbeling van de opslagcapaciteit van 8GB tot 16 GB (voor de EU/VS bij apparaat zonder vooraf geïnstalleerde kaartgegevens ongewijzigd 4 GB) is de nieuwe Navigator VI uitgerust met de optie 'Winding Road’ (kronkelroutes) om bewust de stedelijke gebieden te vermijden, maar ook nieuw is de functie 'te vermijden grote land- of snelwegen’. In combinatie met de bestaande functie ‘te vermijden snelwegen’ kan hierdoor beter een route voor motorrijders/toertochten worden geselecteerd. Met de ‘Round Trip’ instelling kunnen routes op tijd, afstand of tussenliggende bestemming worden ingevoerd en met de functie ‘Natural Guidance’ bieden navigatiemeldingen ook een nauwkeurige beschrijving van de omgeving.

Naast de route-opties kun je via een Bluetooth verbinding met de nieuwe functie ‘muziek-streaming’ nu ook opgeslagen muziek vanaf je smartphone beluisteren en kun je compatibele Actie-Cams direct bedienen vanaf de Navigator VI. Alle relevante bedieningsfuncties zijn zodanig ontworpen dat deze comfortabel en intuïtief te bedienen zijn via de 4-knops bediening van het systeem of vanaf het stuur met behulp van de Multi-Controller en is er ook een optionele auto-montagekit beschikbaar. Verder zijn extra functies mogelijk als ‘My Motorcycle’ pagina’s, waarschuwingen en statusberichten en met de optionele Garmin Smartphone App kunnen ook filemeldingen en realtime weersberichten worden geraadpleegd.

In Duitsland komt de navigator VI beschikbaar voor 795 euro, incl. btw (met de montage set 890 euro), waarbij je levenslange gratis updates op de voorgeladen kaartgegevens krijgt.

BMW Navigator VI


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal