2017 Ducati 1299 Superleggera

Op de vooravond van de Eicma presenteert Ducati traditiegetrouw hun nieuwe modellen. Dit jaar bracht Ducati naast de Monsters en wederom enkele Scramblers de 1299 Superleggera naar Milaan. Met deze top-of-the-line supersport wil Ducati de standaard nog hoger leggen. De Superleggera heeft als eerste productiemotor ooit een carbon monocoque frame en carbon eenzijdige swingarm. Daarnaast is de Superleggera uitgerust met een carbon subframe, carbon kuipdelen en wielen.

De 1299 Superleggera is uitgerust met een desmodromische tweecilinder die goed is voor 215 PK bij 11000 toeren per minuut en 146,5 Nm bij 9000 toeren per minuut. Het blok wordt aangestuurd door een volledig ride-by-wire Mitsubishi injectiesysteem met twee injectoren per cilinder, in combinatie met een titanium 2 in 1 in 2 uitlaat systeem met 2 lambda sondes en 2 katalysatoren. Ook op electronisch gebied is de Superleggera uitgerust met de meest vooruitstrevende technologie, waaronder een 6-as Inertial Measurement Unit, die input geeft aan o.a. de Traction COntrol, Slide Control en Bosch bochten ABS systeem. Daarnaast krijgt de Superleggera ook een Launch Control systeem en een Engine Brake Control systeem, waarvan de laatste al bekend is van eerdere modellen. Ohlins tekent bij de Superleggera voor zowel de voor (FL936 USD 43mm) als achtervering (TTX36), waarbij beide volledig instelbaar zijn. De gewichtsbesparing ten opzichte van een Panigale R zijn respectievelijk 1,35 kg voor de voorvork en 0,5kg voor de schokbreker. De remmen komen van Brembo, waarbij voor twee M50 monobloc klauwen zijn gemonteerd in combinatie met twee 330mm schijven en een MCS 19.21 radiale rempomp. Door al deze gewichtsbesparing weegt de 1299 Superleggera droog slechts 156 kg (167 kg rijklaar).

Slechts 500 stuks zullen van deze 1299 Superleggera worden gemaakt. Standaard wordt de koper ook voorzien van een los meegeleverd compleet titanium Akrapovič race-uitlaat systeem, een race ruit, een vervangings kit voor kentekenplaathouder en spiegel afdekking, paddock stands voor beide wielen en een cover. Met de racekit krijgt de 1299 Superleggera nog eens 5 pk erbij, met een rijklaar gewicht van 162 kg. De Ducati 1299 Superleggera gaat rond de 88.000,- euro kosten, en dat is inclusief een trackday op een circuit zoals Monza. 

01 1299 SUPERLEGGERA

Voor een video van de Superleggera bij de presentatie, kijk op onze facebookpagina!

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal