BMW presenteert R nineT Pure en R nineT Racer

Naast de R nineT Racer die we gisteren al bekend maakten, onthult BMW op de Intermot in Keulen ook de R nineT Pure. Deze versie van de R nineT is de meest kale versie die verkrijgbaar is. De Racer is gebaseerd op het ontwerp van de jaren 70 racemotoren. In beide nieuwe modellen zijn in plaats van de spaakwielen, 17” vijf spaaks gietwielen gemonteerd, en hebben ze geen upside down voorvork. Het blok is als bij de twee bestaande versies het bekende oliegekoelde 1170cc boxer-blok, met 110 pk en 116 NM koppel. Ook zijn de Racer en de Pure voorzien van een 2-in-1 RVS uitlaat van Akrapovič. Bij de Racer is dit een gepolijste versie, op de Pure is de demper geborsteld. De motoren voldoen beide aan de Euro4 norm.

Op de foto’s is de R nineT Racer voorzien van spaakwielen, dit is een optie op zowel de Racer als op de Pure. De monozit is gebaseerd op het standaard R nineT zadel, waarbij de bedekking van de duozit matched met de bekende wit met dubbel-blauw/rode kleurstelling van de retro gevormde topkuip. Onderscheidend aan de Racer ten op zichte van de Scrambler en de 'gewone' R nineT is het toepassen van een enkele uitlaatdemper, waar beide huidige modellen dubbele, boven elkaar gemonteerde uitlaatdempers hebben.

Update: op onze Facebookpagina vindt u een video van de nieuwe nineT Racer. Daanaast is er een video van de eerste rijdende meters van de Racer.

BMW R Nine T Pure

BMW R Nine T Racer


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal