• Home
  • Motornieuws
  • Recall: Indian Motorcycle Company roept diverse modellen terug

Recall: Indian Motorcycle Company roept diverse modellen terug

Indian Motorcycle Company roept in de Verenigde Staten 18.367 motoren terug i.v.m. problemen met het motormanagementsysteem. Van bepaalde modellen van het modeljaar 2014-2016 bestaat er kans op brandgevaar vanwege een verhoogde uitlaattemperatuur. Door een fout in het motormanagementsysteem kan door een verkeerde ontsteking onverbrande benzine terechtkomen in het uitlaatsysteem wat vervolgens kan leiden tot een verhoogde uitlaattemperatuur met mogelijk brand als gevolg.

Modellen die te maken hebben met deze problemen zijn de Chief Classic, Dark Horse, Chieftain, Roadmaster, Vintage, Springfield, en Chieftain Dark Horse die geproduceerd zijn van 15 april 2013 tot en met 16 juni 2015. Eigenaren van de betrokken modellen zullen door Indian in kennis gesteld worden en dealers zullen de software van de motorcontrol-module (ECM) gratis bijwerken. De terugroepactie zal in de VS naar verwachting in juli 2016 beginnen.
Of de actie ook betrekking heeft op modellen die in Europa verkocht zijn is niet bekend. Het recall nummer van Indian is I-16-02.

Indian motorcycle

Bron: National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA)


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal