Details 1299 Panigale S Anniversario

Ducati heeft details vrijgegeven van de 1299 Panigale S Anniversario die in een gelimiteerde oplage van 500 stuks voor verkoop beschikbaar komen. Om zijn negentigste verjaardag te vieren heeft Ducati tijdens de World Ducati Week op het Misano ‘Marco Simoncelli’ circuit de nieuwe 1299 Panigale S Anniversario aan de bezoekers gepresenteerd door niemand minder dan oud-wereldkampioen en Ducati testrijder Casey Stoner en Ducati’s CEO Claudio Domenicali.

De 1299 Panigale S Anniversario is geïnspireerd op de Ducati fabrieksracers met witte, zwarte en rode kuipdelen gecombineerd met goudkleurige wielen en is uitgerust met een nieuw EVO Traction- en Wheelie Control systeem, maar is ook voorzien van een speciale circuit-kit. Andere onderscheidende kenmerken op de 1299 Panigale S Anniversario zijn onder meer de bovenste kroonplaat en het nieuwe balhoofd, waarbij het unieke productienummer (van 1 tot 500) in de bovenste kroonplaat aantoont dat je met een special edition te maken hebt. Het aangepaste balhoofd zorgt ervoor dat het voorwiel 5 mm naar voren is geschoven waardoor de Anniversario edition dezelfde chassis geometrie heeft gekregen als de Panigale R. Een lichte lithium accu zorgt samen met carbon hielprotectors, achterspatbord en schokdemper-cover voor een gewichtsreductie van 2,5 kg.

Qua elektronica beschikt de 1299 Panigale S Anniversario over Bosch bochten- ABS en een quick-shifter, voor zowel op-als terugschakelen en is de 1285 cc grote en 205 pk sterke Superquadro motor uitgerust met een Engine Brake Control systeem die de stabiliteit ten goede moet komen bij extreem aanremmen. Het Ducati Electronic Suspension systeem in combinatie met het dynamische Öhlins Smart EG verwerkt tijdens het rijden via sensoren de informatie en past via stappenmotoren de vering setup van de motor hierop aan. De 1299 Panigale S Anniversario beschikt verder over een TFT (Thin Film Transistor) dashboard en heeft drie rijmodi-instellingen (Race, Sport en Wet).

De race-kit bestaat uit een Akrapovič titanium Racing uitlaat, aluminium spiegel afdekplaten en een afdekplaat voor het gat dat ontstaat bij verwijdering van de kentekenplaathouder bij circuitdagen en wordt er een acculader bijgeleverd.

De 1299 Panigale S Anniversario zal, afhankelijk per land, vanaf half juli beschikbaar komen via het dealernetwerk. Wat de Anniversario moet gaan kosten is nog niet bekend gemaakt.

Panigale 1299 S Anniversario

{snippet YTVideo|xfrz6_ykL8U|}


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal