• Home
  • Motornieuws
  • 2016 Dutch TT MotoGP live op televisie bij Eurosport en NOS

2016 Dutch TT MotoGP live op televisie bij Eurosport en NOS

De Dutch TT zal in 2016 voor het eerst in de geschiedenis van het TT-Circuit van Assen op zondag verreden worden, wat live zowel door vaste uitzendgemachtigde Eurosport als publieke omroep NOS Studio Sport op televisie en radio zal worden uitgezonden. Eurosport Nederland zendt het grootste ééndaagse sportevenement van Nederland op zondag 26 juni 08:30 live uit, met voorafgaand alle trainingen, warmups en kwalificaties uit op vrijdag, zaterdag en zondag, gevolgd door alle races op zondag. Het commentaar tijdens de races wordt hierbij zoals altijd verzorgd door Diederick de Vries & Patrick van den Goorbergh (MotoGP) en Kervin Bos & Iwan van der Valk (Moto2/Moto3), de presentatie is hier ook nu weer in handen van Samantha van Wijk. 

NOS Studio Sport zal vanaf 10:45 live vanaf het TT-Circuit in Assen gaan uitzenden tot direct na de MotoGP-race, waarna heel snel overschakeld moet worden naar de openingswedstrijd van het EK voetbal, die om 15:00 uur begint. Voor deze Studio Sport Extra-uitzending is Sjoerd van Ramshorst net als vorg jaar de presentator, met Jurgen van den Goorbergh, Wilco Zeelenberg en TT-circuitvoorzitter Arjan Bos als vooraf aangekondigde gasten. Hans van Loozenoord is commentator bij alle wedstrijden. 

Het officiële tijdschema van de trainingen en wedstrijden ziet er voor 2016 als volgt uit: 

Vrijdag 24 juni 2016     
09:00  09:40  40 min.   Moto3 vrije training 1 
09:55 10:40 45 min.  MotoGP vrije training 1
10:55 11:40 45 min.  Moto2 vrije training 1
11:55 12:25 30 min.  Red Bull MotoGP Rookies Cup vrije training 1
13:10 13:50 40 min.  Moto3 vrije training 2
14:05 14:50 45 min.  MotoGP vrije training 2
15:05 15:50 45 min.  Moto2 vrije training 2
16:05 16:35 30 min.  Red Bull MotoGP Rookies Cup vrije training 2
16:45 17:10 25 min.  KTM 690 Duke Battle & KTM RC 390 Cup kwalificatie 1
17:20 17:45 25 min.  Red Bull MotoGP Rookies Cup kwalificatie
17:55 18:20 25 min.  Dutch Ducati Challenge kwalificatie 1
       
Zaterdag 25 juni 2016    
09:00 09:40 40 min.  Moto3 vrije training 3
09:55 10:40 45 min.  MotoGP vrije training 3
10:55 11:40 45 min.  Moto2 vrije training 3
12:35 13:15 40 min.  Moto3 kwalificatie
13:30 14:00 30 min.  MotoGP vrije training 4
14:10 14:25 15 min.  MotoGP kwalificatie 1
14:35 14:50 15 min.  MotoGP kwalificatie 2
15:05 15:50 45 min.  Moto2 kwalificatie
16:30    16 laps Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 1
17:50 18:15 25 min.  KTM 690 Duke Battle & KTM RC 390 Cup kwalificatie 2
18:25 18:50 25 min.  Dutch Ducati Challenge kwalificatie 2
       
Zondag 26 juni 2016    
08:40 09:00 20 min.  Moto3 Warm up
09:10 09:30 20 min.  Moto2 Warm up
09:40 10:00 20 min.  MotoGP Warm up
11:00  22 ronden Moto3 Race 
12:20  24 ronden Moto2 Race 
14:00  26 ronden MotoGP Race 
15:30   16 ronden Red Bull MotoGP Rookies Cup Race 2
16:15   12 ronden KTM 690 Duke Battle & KTM RC 390 Cup Race
16:55    12 ronden Dutch Ducati Challenge Race

2016 MotoGP Dutch TT Assen poster


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen