Circuit van Wales op losse schroeven

Zag het er eind vorig jaar nog naar uit dat dit voorjaar begonnen zou worden met de daadwerkelijke bouw van het ‘Circuit van Wales’, nu lijkt alles op losse schroeven te staan nadat de regering van Wales bekend heeft gemaakt de financiële steun voor het totale project in te trekken.

De regering zou garant moeten staan voor de volledige £ 357 miljoen (ca. 465 miljoen euro) aan investeringen door verzekeringsmaatschappij Aviva, maar achtte dit een onacceptabel groot risico vanwege de vragen die er zijn rond de levensvatbaarheid van het project. De regering van Wales ondersteunt al een lange tijd dit project gezien het economische belang voor de regio en heeft dan ook £ 9 miljoen gestoken in de ontwikkeling daarvan. Er is geprobeerd het risico te delen met een aantal lokale overheden, wat echter niet tot resultaat heeft geleid. In de afgelopen dagen is nog overwogen of een garantie van 80% van de totale waarde van het project wel het risico tot een aanvaardbaar niveau zou hebben teruggebracht, maar het Circuit was niet in staat om enig privé-risicokapitaal veilig te stellen. De minister van economie, Edwina Hart, verklaarde wel dat de deur open blijft staan indien een nieuwe investeerder zich zal melden.

Het Circuit heeft al in 2014 een vijfjarig contract met Dorna gesloten (met een optie tot verlenging tot 2024) voor het organiseren van de Britse Grand Prixs. Bij een start van de bouwwerkzaamheden van het circuit tijdens dit voorjaar zou vanaf 2018 de Britse GP kunnen worden georganiseerd, maar of dit nu nog haalbaar is zal afhangen of er zich op korte termijn nieuwe investeerders melden. De komende ronde van de 2016 Britse GP is voor dit jaar uitbesteed aan Silverstone en voor zover bekend lijken de huidige ontwikkelingen hierop geen invloed te hebben.

Meer over het project Circuit van Wales:
Dorna tekent overeenkomst met het Circuit van Wales
MotoGP in 2015 van Silverstone via Circuit of Wales naar Donington
MotoGP: Toch geen race op Donington Park
Bouw Circuit van Wales kan eindelijk van start

Circuit of Wales


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal