Circuit Park Zandvoort heeft nieuwe eigenaar

Het Circuit Park Zandvoort heeft na een lange en moeizame zoektocht eindelijk een nieuwe eigenaar gekregen. 27 jaar is het circuit in bezit geweest van directeur en grootaandeelhouder Hans Ernst, maar nu is dan bekend gemaakt dat het circuit gekocht is door Chapman Andretti partners, opgericht door Menno de Jong en Bernhard van Oranje.

Circuit Park Zandvoort heeft moeilijke tijden doorgemaakt, (mede) vanwege de crisis waren de startvelden in de autorace klassen mager bezet en verkeerde het in zwaar financieel weer. Er werd dan ook naarstig gezocht naar kopers die het voortbestaan van het circuit veilig konden stelen door te willen investeren. Ondertussen is het circuit echter weer een winstgevend bedrijf en heeft het veel potentie gezien de toenemende populariteit van de autosport, zo geven Menno de Jong en Bernhard van Oranje aan.

Het in de Zandvoortse duinen gelegen circuit is voornamelijk een autocircuit, maar wordt ook veel gebruikt voor circuitdagen voor motoren. In het afgelopen jaar werd er zelfs, na een periode van 18 jaar, voor het eerst weer een officieel motorevenement onder auspiciën van de KNMV georganiseerd; de Superbikes at Sea.

Menno de Jong en Bernhard van Oranje zijn echte autorace enthousiasten en benadrukken dan ook dat zij het volle potentieel van het Circuit Park Zandvoort willen benutten. De overname heeft op korte termijn geen directe gevolgen voor de vele huidige activiteiten die plaatsvinden, maar op termijn zal er onder andere wel gekeken worden naar de verdere mogelijkheden van de locatie als evenemententerrein, aldus de Chapman Andretti partners. In hoeverre dat ook zal gelden voor de motorsport en andere motor gerelateerde activiteiten zal de toekomst uit moeten wijzen.

circuitpark zandvoort superbikes onk KNMV


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal