Motoren van Knievel en Steve McQueen onder de hamer

Tijdens de Bonhams veiling van zeldzame, klassieke en exotische motoren in Las Vegas wordt op 7 januari de Harley-Davidson XL1000 uit de film Viva Knievel en de Triumph Bonneville Desert Sled van Steve McQueen geveild. 
De Harley Davidson Ironhead Sportster 1000 uit 1976 werd gebruikt in de filmbiografie van de legendarische Amerikaanse stuntman Evel Knievel, beroemd vanwege zijn lange afstands sprongen en zal naar verwachting tussen de 74.000 tot 92.000 euro op gaan brengen. George Hamilton speelde de rol van Knievel in deze film uit 1971, maar deze motor was misschien wel de echte ster. De motor werd gebouwd door Bud Ekins en moest lijken op één van Knievel's Harley XR-750 jump bikes. Na de filmopnames ging de motor naar een museum in Californië, waar het sindsdien heeft gestaan, maar werd onlangs cosmetisch gerestaureerd door dezelfde man die Knievel’s motoren van spuitwerk voorzag in de jaren zeventig.
Ook de Triumph Bonneville Desert Sled van de in 1980 overleden acteur en gepassioneerd motorrijder, Steve McQueen, werd gebouwd door Bud Ekins en is voorzien van McQueen’s zelf ondertekende documenten. Bonhams verwacht de voor woestijraces ontworpen Bonneville te verkopen voor een bedrag tussen de 46.000 en 55.000 euro

Knievel HD

Steve McQueen Bonneville


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal