Recall: 2015 Yamaha R1/R1M

Diverse media maken melding dat Yamaha de 2015 R1 en R1M terug naar de dealer gaat roepen in verband met problemen met de versnellingsbak. De tandwielen van de 2de versnelling kunnen onder extreme belasting of door niet correct schakelen breken vanwege onvoldoende sterkte eigenschappen en spanningsbreuken aan de voet van de tanden op de tandwielen. Ook de tandwielen van de derde en vierde versnelling kunnen breken ten gevolge van extreme belasting vanwege de te geringe sterkte eigenschappen. Serieuze problemen met de versnellingsbak dus, die een mogelijke crash tot gevolg kan hebben.

Om het probleem te verhelpen heeft Yamaha al een Fabrieks Modificatie Campagne opgestart in Hawaii waarbij de eigenaren van de 2015 R1 en R1M terug worden geroepen naar de dealer om geheel kosteloos de versnellingsbak (onderdelen) te laten vervangen. 

Update 4-12-2015:
In Nederland is de recall officiëel aangemeld bij de RDW. De terugroepactie spreek over het risico dat onder zeer zware belasting en/of uitzonderlijk schakelgedrag het tandwiel van de 2e versnelling kan breken. Tevens kunnen de tandwielen van de 3e en 4e versnelling vervormen. Yamaha roept de betreffende voertuigen terug. Eigenaren worden benadert door middel van een brief waarin ze een afspraak kunnen maken met een Yamaha-dealer die de versnellingsbak assen met tandwielen zal vervangen.

2015 Yamaha R1 3


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen