Bouw Circuit van Wales kan eindelijk van start

Eindelijk staat niets meer de bouw van het Circuit van Wales nog in de weg nadat de laatste hobbel in de voorbereiding is genomen. De regering van Wales heeft definitieve goedkeuring gegeven voor vrijmaking van 830 acres gemeenschappelijke grond (ca. 154 ha) dat nodig is voor de ontwikkeling en de bouw van het circuit, nabij Ebbw Vale in Zuid-Wales. De eerste plannen voor een nieuw circuit dateren al van 2011.

Het Circuit van Wales is een circuit in ontwikkeling, dat gefinancierd wordt door een joint venture tussen de Welsh regering en particuliere beleggers. Het nog niet gebouwde circuit is ontworpen volgens FIA en FIM normen, met de bedoeling er races voor wereldkampioenschappen te organiseren zoals de MotoGP, WK Superbike en het World Touring Car Championship, maar er zijn ook ambities om op het terrein MXGP wedstrijden te houden. In 2014 is voor het organiseren van MotoGP races al een vijfjarig contract met organisator en rechtenhouder Dorna hiervoor afgesloten.

Voor de realisatie van het 450 miljoen euro kostende project is de Spaanse bouwreus FCC als hoofdaannemer benoemd, samen met het civiele ingenieursbureau Alun Griffiths Contractors. Er wordt aangegeven dat begin volgend jaar met de bouwwerkzaamheden kan worden gestart, maar een gedetailleerd tijdschema zal pas in de nabije toekomst bekend worden gemaakt. Eenmaal voltooid en operationeel zal het Circuit van Wales, volgens onderzoek, 750.000 bezoekers per jaar trekken en 6.000 fulltime banen creëren in één van de economisch meest achtergestelde gebieden van het Verenigd Koninkrijk.

Circuit of Wales artist impression

Foto: circuitofwales.com


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen